Saturday 16 December 2006

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ


Βασιλικός Πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη βιολογική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες και χρησιμοποιείται σαν η μοναδική τροφή της Βασίλισσας της κυψέλης από τη γέννηση ως το θάνατό της.
Τα αποτελέσματα από την διατροφή της βασίλισσας αποκλειστικά με Βασιλικό Πολτό είναι εντυπωσιακά: Αποκτά διπλάσιο μέγεθος από τις άλλες μέλισσες, η διάρκεια της ζωής της γίνεται 30 φορές μεγαλύτερη και γεννά 2 έως 3 χιλιάδες αυγά το 24ωρο που το βάρος τους είναι μεγαλύτερο από το βάρος του σώματος της!

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Οι ευεργετικές επιδράσεις του βασιλικού Πολτού στον άνθρωπο είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Γι’ αυτό τα νεώτερα χρόνια το φυσικό αυτό προϊόν έγινε αντικείμενο εντατικών επιστημονικών μελετών κάτω από αυστηρό ιατρικό έλεγχο που κατέδειξαν τη θετική επίδρασή του στο μεταβολισμό και στην ανταλλαγή της ύλης, στην ανάπτυξη και στη μακροζωία.
Ο Βασιλικός Πολτός ανανεώνει τις σωματικές και τις πνευματικές δυνάμεις, αυξάνει την αντοχή, τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη γονιμότητα και αναζωογονεί τους ηλικιωμένους οργανισμούς.
Εξαιρετικά αποτελέσματα εμφανίζει και απέναντι στο άγχος που προκαλείται από το σύγχρονο ακατάστατο και εξαντλητικό τρόπο ζωής
Παιδιατρική
Χορήγηση βασιλικού πολτού προκαλεί διέγερση της ανάπτυξης των πρόωρων βρεφών, βελτιώνοντας την αφομοίωση της τροφής και τροφοδοτώντας τα με διάφορους παράγοντες ανάπτυξης.
Μελισσοθεραπεία με μέλι, βασιλικό πολτό και γύρη αποτελεί ένα πολύτιμο μέσο για τη θεραπεία της καθυστερημένης ψυχοκινητικής ανάπτυξης στα παιδιά.
Προκαλεί μία γρήγορη βελτίωση της μνήμης και της αντίληψης των παιδιών αυτών, μαζί με μία επιβράδυνση της ψυχοκινητικής αστάθειας.
Με μία παρατεταμένη θεραπεία η ικανότητα μάθησης των παιδιών αυξάνεται.
Επίσης παρατηρείται μία εξάλειψη της ακράτειας των ούρων και περιορισμό στα κινητικά προβλήματα.
Γενικά ο βασιλικός πολτός, αλλά και τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα, συνεισφέρουν στη βελτίωση της μετάδοσης των νευρο-μυϊκών μηνυμάτων.
Τέλος χορήγηση βασιλικού πολτού σε παιδιά με σύνδρομο Down, είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διανοητικής τους ανάπτυξης.

No comments:

Post a Comment