Thursday 5 July 2007

Πάρνηθα: η επόμενη μέρα!

Αγαπητοί φίλοι.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θρηνούμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θέλουμε εδώ και τώρα να κάνουμε κάτι για να ξαναδούμε τον Εθνικό Δρυμό υγιή και ζωντανό.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά πρέπει με ψυχραιμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε.



Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι:

- Να μην ανέβουμε στην Πάρνηθα. Το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία στα καμένα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, ενώ στις περιοχές που δεν έχουν καεί η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να ενοχλήσει τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

- Να μην ταίζουμε τα ελάφια. Το Δασαρχείο έχει αναλάβει πλήρως τη σίτιση των ελαφιών, όπου αυτό απαιτείται και το WWF Ελλάς έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περίθαλψης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ανεξέλεγκτο τάισμα έλκει τα ελάφια στις καμένες περιοχές, από τις οποίες πρέπει να απομακρυνθούν προσωρινά, ενώ πιθανότατα μπορεί να τα βλάψει σοβαρά.

- Να μη φυτεύουμε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά, στο οικοσύστημα που προσπαθεί να ανακάμψει. Οι όποιες αναδασώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν βάση μελέτης.

Μπορείτε να μείνετε κοντά μας για να ενημερώνεστε τις νέες εξελίξεις και να εγγραφείτε στο site μας (www.wwf.gr) για να προσφέρετε εθελοντική εργασία στις μελλοντικές εργασίες αποκατάστασης. Μπορείτε επίσης να υπογράψετε την έκκληση του WWF Ελλάς (www.politics.wwf.gr) προς τον Πρωθυπουργό για αποκατάσταση της Πάρνηθας και προστασία των δασών της χώρας.

Links: Ε-Διαδηλώνω για τα δάση που επειγόντως χρειάζονται αναδάσωση, για να αποκτήσει η φωνή διαμαρτυρίας μας δύναμη και υπόσταση! Μας αφορά όλους!!!

Σώσαμε το Καζίνο, χάσαμε το Δάσος:
ANIMA.GR
------------------------------------------------------------
Κωνσταντίνος Λιαρίκος
Οικονομολόγος MSc, DSPU
Υπεύθυνος περιβαλλοντικών δράσεων
WWF Ελλάς
Φιλελλήνων 26 105 58 Αθήνα
Τηλ. 210-3314893
e-mail: c.liarikos@wwf.gr

SOS Live Earth

SOS Live Earth / Live Aid Sad Fish
Το Σάββατο 07/07/2007 - Για να κρατήσουμε ζωντανό τον πλανήτη.
Το κάνουμε για μας, για τα παιδιά μας...

Έξι χιλιάδες εκδηλώσεις, εκ των οποίων οκτώ συναυλίες, ανακοινώθηκαν για τη σειρά συναυλιών Live Earth, στις 7 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, καθώς και σε αστέρες του διεθνούς μουσικού στερεώματος.

Η ζωντανή μετάδοση του θεάματος για τουλάχιστον 24 ώρες σε δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές αποτελεί το στόχο των διοργανωτών. Η εκδήλωση σκοπεύει στην επαγρύπνηση των συνειδήσεων απέναντι στο κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και η άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Οι μεγαλύτερες συναυλίες θα διοργανωθούν στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, τη Σανγκάη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Αμβούργο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο με 150 αστέρες, μεταξύ των οποίων οι Police, Genesis, Μαντόνα, Μπον Tζόβι, Κέλι Κλάρκσον.

Παράλληλα, δύο ιδιαιτέρως συμβολικές έχουν προβλεφθεί στο Κιότο, τόπο διαπραγμάτευσης του πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σε μια βρετανική βάση στην Ανταρκτική, εκεί όπου οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι πολύ ορατές. Αλλες 6.000 συγκεντρώσεις, μικρότερης εμβέλειας, γιορτές και συναυλίες, ανακοινώθηκαν επίσης.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν στο ίδρυμα «Συμμαχία για την προστασία του κλίματος», του οποίου ηγείται ο Αλ Γκορ. Όπως έγινε με το Live Aid το 1985 και το Live 8 του 2005, η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, καθώς και στο liveearth.msn.com.

Το πλήρες πρόγραμμα

Κάθε γωνιά του πλανήτη θα πάλλεται στους ρυθμούς της παγκόσμιας αυτής συναυλίας. Η 7η Ιουλίου θα είναι σίγουρα μία αξέχαστη μέρα. Κάθε ώρα προστίθεντια καλλιτέχνες ακόμη κι αν μένουν λίγα 24ωρα για το event.