Sunday 26 July 2009

Η ΜΕΣΣΑΠΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ

Εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Μεσσαπίων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου, αποδεικνύεται ότι η περιοχή των ΔήμωνΜεσσαπίων και Νέας Αρτάκης, έχουν μολυνθεί από εξασθενές  χρώμιο.

Οι Πανεπιστημιακοί  καθηγητές, ανέφεραν ότι το εξασθενές χρώμιο πρέπει να είναι μηδενικό αλλά στο δίκτυο του Δήμου Μεσσαπίων φτάνει μέχρι καιτα 31μgr/lt. Επίσης αποτελέσματα τουΙ.Γ.Μ.Ε για τον Δήμο, αποδεικνύουν ότι το νερό εκτός από εξασθενές χρώμιο έχει μολυνθεί από Νικέλιο και  Ψευδάργυρο.

Μετά από αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι : Τελικά τι πρέπει να κάνουν οι απλοί πολίτες σχετικά με το θέμα αυτό; Την απάντηση προσπάθησε να δώσει την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, στην συγκέντρωση που έγινε για το θέμα αυτό, στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, ο Κος Παντέλογλου. Από τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί ότι το νερό του Δήμου Μεσσαπίων είναι καρκινογόνο. Επομένως δεν κάνει ούτε για πόση αλλά ούτε και για πλύση του σώματός μας.

Το ερώτημα αυτό  βασανίζει όλους τους πολίτες των Μεσσαπίων και περιμένουν από τους Τοπικούς  Άρχοντες  να βρουν απαντήσεις και λύσεις. Όμως οι ηγέτες αυτοί στρουθοκαμηλίζουν. Ο στρουθοκαμηλισμός τους, δεν τους επιτρέπει  να κοιτάξουν κατάματα το πρόβλημα που ταλανίζει τον δήμο Μεσσαπίων.

Γι αυτό αποφασίστηκε από τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "ΓΑΙΑ" να πάρει τα ηνία στα χέρια του και μαζί με όλο τονλαό του Δήμου Μεσσαπίων να κινητοποιηθούν ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Διότι η υγεία και η ποιότητα ζωής των Δημοτών πρέπει να προστατευτούν από αυτόν τον καρκινογόνο εφιάλτη.

Το πρώτο βήμα είναι η Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 2Αυγούστου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου των Ψαχνών, στην οποία θα καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις καλέστε στα τηλέφωνα:
2228023317-6942560299 ή στείλτε μήνυμα στο e-mail: gaiapsaxna@yahoo.gr

messapia

No comments:

Post a Comment