Friday 21 August 2009

Συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Μαγούλα – νέα μέτωπα
Στις φλόγες πλέον η Πάρνηθα

Προς τα Δερβενοχώρια κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Μαγούλας. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς την πολύπαθη Πάρνηθα. 
.

Παραδομένο στις φλόγες πλέον, ένα από τα τελευταία δάση της Αττικής. Το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μαγούλα, έχει πλέον επεκταθεί προς την Πάρνηθα, καίγοντας πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, αναζωπυρώθηκε εκ νέου, καθώς σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από αέρος. Αποτέλεσμα η φωτιά στα δύσβατα σημεία του βουνού, να μην είναι προσβάσιμη από τις επίγειες δυνάμεις και έτσι, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. 

Νωρίτερα στην περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο της Durostic καθώς και οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς, κινδύνεψαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός, δεκάδες σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.  
Οι φλόγες έγλειψαν στην κυριολεξία της αυλές των σπιτιών, ενώ κάηκαν δυστυχώς κάποιες αγροικίες και στάνες με πρόβατα. Σοκαριστικό το βίντεο παρακάτω, από το φακό του mourmoura.gr που βρέθηκε για άλλη μια φορά στον τόπο της πυρκαγιάς, κοντά στις πλαγιές του βουνού της Πάρνηθας. Επί τόπου βρίσκονται 30 οχήματα της πυροσβεστικής με 75 πυροσβέστες και 166 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένεται βοήθεια από τη Στερεά Ελλάδα.  

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας. Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαργιές, στη Ζάκυνθο. Επί τόπου επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Λήμνο, Λουτράκι, Κεφαλονιά, Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία.
Μοurmoura.gr

No comments:

Post a Comment