-->

Wednesday, December 16, 2009

Η Νέα Φιλαδέλφεια δίνει νέα ζωή στα αδέσποτα!
Κολαστήριο ζώων στο Αλεποχώρι

Ο παλιός ζωολογικός κήπος της Νέας Φιλαδέλφειας μεταμορφώθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων! 

Δεκάδες σκύλοι και γάτες που ζούσαν αδέσποτοι και απροστάτευτοι, φιλοξενούνται προσωρινά και φροντίζονται σε ένα χώρο που κάποτε ζούσαν άγρια ζώα. 
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δημιουργήθηκε το 2005 από 25 φιλόζωους που σκοπό είχαν να φροντίσουν τα αδέσποτα της περιοχής τους. Σήμερα τα ενεργά μέλη του φτάνουν περίπου τα δώδεκα, συν τους εθελοντές οι οποίοι καθημερινά βοηθούν περισσότερα από 50 ζώα που ζουν στο καταφύγιο και δεκάδες άλλα στις γύρω γειτονιές. Οι γάτες και τα γατάκια που σώζονται από τους δρόμους ζουν στα σπίτια των μελών μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες γι’ αυτά αφού το καταφύγιο είναι υπερπλήρες!
Οι φίλοι των ζώων της Νέας Φιλαδέλφειας, φροντίζουν να εμβολιάσουν και να στειρώσουν τα αδέσποτα, να παρέχουν ιατρική βοήθεια σε όσα χρειάζονται, να βρουν τις κατάλληλες οικογένειες για υιοθεσία, να ταίσουν τα μοναχικά τετράποδα που ζουν στους δρόμους όπως επίσης και να παρέχουν τροφή σε όσους δεν μπορούν να φροντίσουν τα ιδιόκτητα ζώα τους. Για να καλύψουν τις δεκάδες ανάγκες του Συλλόγου, οι φίλοι του διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο παζάρι
Επισκεφθείτε το Καταφύγιο αδέσποτων στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας (Εφέσου και Δεκελείας, κέντρο ΚΑΠΗ) το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για να αγοράσετε δωράκια, βιβλία, φρεσκοψημένα γλυκά, κουλουράκια και πολλά άλλα. 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6944 949741 ή επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα: www.friendsofanimals-nf.com.
 enet

Εδώ και λίγες μέρες, φιλόζωοι συμπολίτες μας κατήγγειλαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Παρά τρίχα», ότι στην περιοχή του Αλεποχωρίου στα Μέγαρα, λειτουργούσε παράνομο «εκτροφείο» ζώων.  

Με την παρέμβαση του φιλοζωικού σωματείου Stray.gr, που σε προηγούμενο τεύχος είχαμε αναφερθεί στις δράσεις του, και φυσικά την βοήθεια της αστυνομίας, εισέβαλαν μέσα στο κτήμα και αντίκρισαν τα εξής: 58 σκύλους σε άθλια κατάσταση, 10 κουνέλια και 80 κότες! Τα ζώα χρειαζόντουσαν επειγόντως περίθαλψη και παρόλο που βρίσκονται ήδη σε κτηνιάτρους κάποια μπορεί να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.

Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι σκύλοι είναι δεσποζόμενοι, προφανώς είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους για να πουληθούν σε καινούριους. 
Τα στοιχεία καθώς και τα μικροτσίπ των ζώων έχουν καταγραφεί, αλλά δυστυχώς δεν είναι δηλωμένα στον κτηνιατρικό σύλλογο. 
Γι’ αυτό το λόγο όσοι έχουν χάσει το σκύλο τους τα τελευταία 3 χρόνια, καθαρόαιμο ή ημίαιμο, με microchip ή χωρίς και κυρίως από περιοχές κοντά στο Μοσχάτο, να επικοινωνήσουν με τα 6932 201552, 6945 237 270, info@stray.gr. Καθαρόαιμα και ημίαιμα ροτβάιλερ, μπόξερ, γερμανικά ποιμενικά, μαλτέζ, κανίς, κόκερ, κυνηγόσκυλα, βέλγικα λυκόσκυλα και τσοπανόσκυλα περιμένουν να βρουν τα σπίτια τους. Μετά από εισαγγελική εντολή τα ζώα έχουν προσωρινά κατασχεθεί, για να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν στο κολαστήριο τους, θα πρέπει η νομαρχία Δυτικής Αττικής να προχωρήσει σε οριστική κατάσχεση ούτως ώστε όσα ζώα δεν βρουν τον ιδιοκτήτη τους να βρουν τουλάχιστον μια νέα οικογένεια.
enet