Tuesday 1 December 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μαθητές του γυμνασίου Νέας Αρτάκης, έγραψαν επιστολή προς τους ηγέτες του πλανήτη, που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στην Κοπεγχάγη, και την προώθησαν στην WWF, ζητώντας τους να ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίες και να δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τις αποφάσεις που θα πάρουν για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Παρατίθεται η επιστολή των μαθητών:

"Κύριοι, ηγέτες του πλανήτη μας,
Εμείς, ενενήντα πέντε μαθητές της Δευτέρας τάξης Γυμνασίου Ν. Αρτάκης, επιθυμούμε να σας απευθύνουμε κάποια ερωτήματα αλλά και κάποιες προτάσεις με αυτήν την επιστολή μας:
Είσαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή εικόνα της Γης;
Είσαστε ικανοποιημένοι από τις ανυπόφορες πόλεις, τα διαταραγμένα οικοσυστήματα, τους ακατάλληλους υδάτινους πόρους, τις ξηρασίες, τις πλημμύρες και κατ' επέκταση την εξαθλίωση, τη φτώχεια αλλά και τις δυσκολίες επιβίωσης των κατοίκων σε διάφορες περιοχές, λόγω της κλιματικής αλλαγής;
Πώς μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι;
Πώς γίνεται να μην έχετε τύψεις για τις καταστροφές και τις δυστυχίες που προκαλούνται από την αδιαφορία και την αμέλεια σας;
Πώς τα οικονομικά συμφέροντα σας αδρανοποιούν τόσο αποτελεσματικά;
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ούτε μακρινή ούτε ξένη υπόθεση.
Μας αφορά όλους. Η δική μας γενιά είναι εκείνη που θα υποστεί όλες τις αναμενόμενες φοβερές συνέπειες, γι' αυτό αναλάβαμε δράση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Εσείς έχετε την ευθύνη του πλανήτη στα χέρια σας.
Αφουγκραστείτε τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από κάθε γωνιά της γης και δεσμευτείτε με αποφάσεις που θα δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Έχετε τη δύναμη έχετε και την υποχρέωση να σώσετε τη γη μας πριν να είναι αργά.

Η συντακτική επιτροπή: Αρβανίτη Ανδριάνα, Βιδάλη Νικολίνα, Μανικιώτη Αθανασία, Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Παπία Εφη - Μαρία, Τζίνα Βασιλική, Χαλαστάρα Φωτεινή, Χριστοπούλου Δήμητρα".
Αναρτήθηκε από  Messa-pios Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

No comments:

Post a Comment