Monday 30 March 2009

Η ώρα της Γης «και άλλα ηχηρά παρόμοια»

Έσβησαν και στην Άρτα τα φώτα το Σάββατο το βράδυ, τα παιδάκια βάδισαν με κεριά, από την πλατεία Κιλκίς μέχρι την Κεντρική Πλατεία, μια μαθήτρια διάβασε μια έκθεση για το περιβάλλον, οι τοπικοί άρχοντες εκφώνησαν βαρυσήμαντους λόγους και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...
 
Τώρα μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην συνήθη πορεία των πραγμάτων, όπου για να εξοικονομηθούν χρήματα, τα σκουπίδια επί 6 τουλάχιστον μήνες τα παρατάγανε σε δημοτική έκταση στην όχθη του ποταμού Αράχθου, αντί να τα μεταφέρουνε στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, φτιάχνοντας έτσι μια πανέμορφη χωματερή, μέσα στην πόλη. 
 
Όταν υπήρξαν καταγγελίες και το πράγμα πήρε διαστάσεις με την υποβολή ερώτησης στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Παπαδημούλη, τότε έκαναν αυτό που η οικολογική τους συνείδηση επέβαλε:  
Έβαλαν φωτιά, που σιγόκαιγε επί ημέρες, γεμίζοντας τον ουρανό της Άρτας με καπνούς διοξίνης, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες στους περίοικους και σε 2 σχολεία που βρίσκονται δίπλα. Κάηκαν τα σκουπίδια, παράχωσαν τα υπολείμματα με κάμποσα φορτηγά χώμα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά...
 
Απ' ότι γνωρίζω ενδιαφέρθηκε και η Εισαγγελία, που έκανε ανακρίσεις, πήρε καταθέσεις και το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο του.

Καλές οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, αρκεί να μην τις θυμόμαστε 1 ώρα τον χρόνο...

ΚΕΝΤΡΙ