Thursday 18 June 2009

Κτηνωδία δίπλα μας...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009
 
Σκυλιά βασανισμένα μέχρι θανάτου,
κρεμασμένα με σκοινί από δέντρα και φράχτες να αργοπεθαίνουν.
Τρία πρωτοφανή περιστατικά βασανισμού σκύλων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στον Τρυπητό και τα Έξω Μουλιανά Σητείας, καθώς και στην περιοχή Μαλλίων Κρήτης.
.
Τα τοπικά φιλοζωϊκά σωματεία έχουν υποβάλλει καταγγελία στην αστυνομία και απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες της απίστευτης κτηνωδίας να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές.
Το τελευταίο περιστατικό αναφέρθηκε στην περιοχή Μαλλίων Κρήτης, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
Σκυλιά βρέθηκαν βασανισμένα, σε κατάσταση αποσύνθεσης, κρεμασμένα με σκοινί και καρφωμένα σε φράχτη.
Η Αναστασία Μπομπολάκη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 100 Φιλοζωικών Σωματείων, έχει δηλώσει πως πρόκειται να σταλεί επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και προς τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ.
Το πρώτο περιστατικό είχε σημειωθεί στον Τρυπητό Σητείας, όπου πέντε σκυλιά βρέθηκαν κρεμασμένα από μια ελιά.
Ο τρόπος με τον οποίο ήταν κρεμασμένα τα σκυλιά, που πατούσαν ελάχιστα στο έδαφος, υποδεικνύει, λένε οι κτηνίατροι που είδαν την αποτρόπαια σκηνή πως τα σκυλιά υπέφεραν επί οκτώ ώρες μέχρι τον αναπόφευκτο θάνατό τους.
Αλλος ένα σκυλί βρέθηκε αργότερα κρεμασμένο με τον ίδιο τρόπο στα Έξω Μουλιανά Σητείας.

Πολίτες απευθύνουν έκκληση στις δημοτικές Αρχές Σητείας να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για να βρεθούν οι δράστες και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και blogs.
vrachassi
Αναρτήθηκε από iraklio web radio στις 08:00