Saturday 25 July 2009

Εντοπίστηκαν περισσότερα από 885 δενδρύλλια χασίς στην Πάρνηθα

Περισσότερα από 885 δενδρύλλια χασίς εντόπισε το ελικόπτερο της αστυνομίας στην Πάρνηθα στη θέση Πηγής Κιθάρα. Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν επίσης στην περιοχή πακέτα με χασίς και εργαλεία. Το ύψος των δενδρυλλίων έφθανε μέχρι και τα 2,5 μέτρα. 
 .



Στη Θράκη χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης φυτρώνουν από μόνα τους

Στο μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες φυτά κάνναβης ξεπετάγονται κάθε χρόνο στη Θράκη. Δύσκολη περίπτωση για τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι οποίες δεν προλαβαίνουν να ξεριζώνουν τα αυτοφυή αυτά φυτά κάνναβης, τα οποία φυτρώνουν ξανά και ξανά.

Ο λόγος που το φαινόμενο αυτό που λαμβάνει χώρα στη Θράκη, είναι διότι, κατά το παρελθόν γινόταν εντατική καλλιέργεια των φυτών αυτών( κυρίως από το μουσουλμανικό πληθυσμό), όπου χρησιμοποιούσαν το φυτό αυτό για υφαντουργία και κατασκευή σχοινιών.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας, Γ. Σαλαμάγκας λέει στο «Έθνος» ότι, «Η καλλιέργεια έχει εγκαταλειφθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, αλλά το φυτό είναι τόσο ισχυρό που συνεχίζει να φυτρώνει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, σε τεράστιες ποσότητες, από μεταφερόμενους σπόρους ή από κομμάτια ρίζας που μένουν στο έδαφος και μετά την καταστροφή του».

Πάντως, τα συγκεκριμένα δενδρύλλια αυτοφυούς κάνναβης περιέχουν ελάχιστη ποσότητα της δραστικής ουσίας δέλτα-τετραϋδροκανναβινόλη που περιέχει η κάνναβη που καλλιεργείται.
 
 από Ομάδα TVXS