Tuesday 15 December 2009

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


και στέλνει αυτό το μήνυμα:

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ και ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ
και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΚΛΠ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑμεΑ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ (45 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ Μ' ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΜΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΜΑΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ και ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ προτού ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ. ΤΗ ΤΡΙΤΗ 15/12/09 ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ 177 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΕ ΓΑΛΑΤΣΙ, ΠΕΡΑΜΑ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ και ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑΤΣΙ και ΠΑΛΙ. ΣΕ ΤΡΟΦΗ και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ και ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Ο,ΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ και ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ, ΙΡΑΚ, ΣΟΜΑΛΙΑ και ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ. ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ και ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ!!! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ και ΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ.
 

ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και ΗΘΟΣ! Με έργα και συνεχή αγώνα, όχι με λόγια και υποσχέσεις.
Ο καθένας από όπου μπορεί. Για να σχηματιστεί μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ χωρίς διακρίσεις χωρίς χρώματα ώστε να μπορέσουμε όλοι κάποτε να κοιταχτούμε στα μάτια ειλικρινά! Γιατί τότε θα 'χουμε πετύχει να φτιαχτεί η ΓΗ μας απ' άκρη σε άκρη, μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που το αυτονόητο θα δίνεται απλόχερα, χωρίς επαιτεία. Να φτιάξουμε ένα ΚΟΣΜΟ πού να χωρά όλους τους ΚΟΣΜΟΥΣ μέσα.
 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
(ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΔΙΑΚΟΣ)
 

Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.
Μηχανικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος και Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, ΑμεΑ, στην Ελλάδα.
Ιδρυτής και υπεύθυνος της Ελληνικής Πράσινης Εθελοντικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και τα ΑμεΑ.
Πρ. Αντιπρόεδρος του 1ου Πράσινου Ξενώνα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ΑμεΑ και Τρίτης Ηλικίας στον Σκαραμαγκά.
Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου.

Αν θέλετε να κάνετε δώρο κάποιο ζωάκι, είναι πάντα προτιμότερο να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο...

Τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε πως αν θέλετε να κάνετε δώρο κάποιο ζωάκι είναι πάντα προτιμότερο να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο αντί να αγοράσετε ένα από κάποιο κατάστημα ζώων.

Τα περισσότερα ζώα στα Pet Shop μεγαλώνουν σε φάρμες αναπαραγωγής για εμπορικούς σκοπούς από ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα φιλόζωοι. Έτσι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα σκυλάκια είναι άθλιες μια και αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα. Πολλά από αυτά είναι άρρωστα από την πλημμελή φροντίδα και τραυματισμένα ψυχικά από της συνθήκες «κράτησής» τους. 
Γι' αυτό και φέτος ας μην ενθαρρύνουμε το εμπόριο ζώων και ας προτιμήσουμε την υιοθεσία ημίαιμων ζώων. Άλλωστε η ανάγκη ενός ζώου για ένα ζεστό σπίτι δεν έχει ράτσα.
Η στήλη έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει στις σελίδες της πολλά φιλοζωϊκά σωματεία, τα οποία φροντίζουν και φιλοξενούν πολλά μικρόσωμα και μεγαλόσωμα ζώα που έχουν απόλυτη ανάγκη μια οικογένεια να τα υιοθετήσει! 
Είναι καλό να θυμόμαστε πως ένα σκυλάκι δεν είναι ένα απλό δώρο και σίγουρα δεν αποσκοπεί στη στιγμιαία χαρά ενός παιδιού. Το να χαρίζεις ένα σκύλο είναι σαν να φέρνεις σε μια οικογένεια ένα νέο μέλος. Μια δέσμευση ζωής για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια που θα διδάξει σε ένα παιδί την αληθινή φιλία, την αφοσίωση αλλά και την ευθύνη. 
Γι’ αυτό αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο θα είναι το μέλλον του δώρου σας καλύτερα αυτά τα Χριστούγεννα να διαλέξετε κάτι άλλο. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως οι ευθύνες ενός ζώου βαρύνουν περισσότερο τα μεγαλύτερα μέλη μιας οικογένειας. Ενα ζώο δεν είναι απλώς ένα δώρο, είναι ένας σύντροφος ζωής! 
enet