-->

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Φρεσκολόγιο Απριλίου, γιατί κάθε πράγμα στον καιρό του!

Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά 
στην εποχή τους! 

Δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι σ΄ένα οικολογικό έγκλημα, θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας, γι αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε συνήθειες και να περιορίσουμε με τη στάση ζωής μας την υπερκατανάλωση και τον βιασμό που έχει υποστεί το περιβάλλον μας. 
Έτσι ως καταναλωτές «δείχνουμε το δρόμο» στους παραγωγούς για ήπιας μορφής παραγωγή. 
Κάθε μήνα θα σας παραθέτουμε ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πρέπει να καταναλώνουμε, ώστε με αυτό το τρόπο να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι, λοιπόν ο μήνας Απρίλης βγάζει από το μποστάνι του τα παρακάτω καλούδια:
Αβοκάντο, αρακά, αγκινάρες, γκρέιπφρουτ, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανό, μανταρίνια, μάραθο, μαρούλι, μπανάνες, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πορτοκάλια, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.