Tuesday 27 April 2010

Olympic Air: Η Ελλάδα ψηλά αλλά... με Ιταλικό ελαιόλαδο στο φαγητό

Επιστολή στον πρόεδρο της Οlympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με πληροφορίες που έφτασαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ότι η εταιρία του Olympic Air χρησιμοποιεί στα γεύματα της ελαιόλαδο Ιταλίας!!!
Ο κος Καραμπάτος στην επιστολή του δηλώνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτό και προτρέπει τον κο Βγενόπουλο να χρησιμοποιήσει στην Olympic Air γνήσιο Extra παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας.
 
Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει τα εξής:
 

Αγαπητέ κύριε Βγενόπουλε,
Με την επιστολή μου, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μια πληροφορία η οποία μας λύπησε και μας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, Γάλλοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μας πληροφόρησαν ότι στις πτήσεις της Olympic Air η σαλάτα του γεύματος συνοδεύεται από πλαστικό φιαλίδιο με τυποποιημένο ιταλικό ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι μάρκας “Polenghi”.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, την οποία επανειλημμένα έχετε αποδείξει έμπρακτα, τόσο για τις οικονομικά ευάλωτες περιοχές, όπως η Μεσσηνία, όσο και για καινοτόμες πρωτοβουλίες που προβάλλουν την Ελλάδα της Ελιάς και τα ελαιοκομικά μας προϊόντα διεθνώς, όπως οι πολιτιστικές διαδρομές «Δρόμοι της Ελιάς», απευθύνομαι σε εσάς με την παράκληση να δώσετε εντολή για αντικατάσταση του ανωτέρω προϊόντος με αντίστοιχο μεσσηνιακό.
Είμαστε πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε, εφόσον βεβαίως το επιθυμείτε και μας ζητηθεί, τόσο για το θέμα της αναγκαίας συσκευασίας όσο και της τιμής, ώστε να μην υπάρξει πρόσθετο κόστος για την εταιρεία σας.

Με την ευκαιρία αυτή, να σας θυμίσω ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», που έχει συσταθεί το 1998 με πρωτοβουλία Eπιμελητηρίων και φορέων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, προωθούν διεθνώς τη διάδοση του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ποικίλους τρόπους, όπως διαδρομές ανακάλυψης των τόπων της ελιάς, εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου κ.α.

Είμαστε βέβαιοι ότι το τόσο επιτυχημένο σύνθημα της Olympic Air «Η Ελλάδα Ψηλά», σημαίνει και την επιθυμία σας για προβολή των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στον επισκέπτη και δημιουργία μιας εικόνας της Χώρας μας φιλόξενης και αυθεντικής από την πρώτη στιγμή, κάτι για το οποίο η ελιά και τα προϊόντα της μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και θερμούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας