-->

Thursday, April 29, 2010

Γέρακας: Γιορτή για την Προστασία τών Ζώων 7, 8, 9 Μαΐου

Τριήμερο αφιέρωμα 
στους τετράποδους φίλους μας

Start Time:Friday, May 7, 2010 at  5:00pm
End   Time:Sunday, May 9, 2010 at 11:00pm
Location: Γέρακας
Street: Κεντρική Πλατεία Γέρακα

Παρασκευή
 • Ενημέρωση για το πρόγραμμα των αδέσποτων
 • Δυνατότητα Υιοθεσίας Αδέσποτου
 • Bazaar
Σάββατο 8:00 μ.μ
      Συναυλία με τους :
 • ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΤΑΚΗ
 • Pale faces
 • Ισμήνη Πεπέ
Κυριακή
 • Ζωάκια και Παιδιά
 • Face painting
 • Καλλιτεχνικά Δρώμενα
 • Συμμετοχή των παιδιών
 • Bazaar
Δυνατότητα Υιοθεσίας Αδέσποτων Σκύλων

Πληροφορίες facebook 

Τι λαχανικά να φυτέψετε το Μάιο

Το Μάιο γενικότερα μπορούμε να φυτέψουμε όλα τα λαχανικά καλοκαιρινής συγκομιδής. 

Ο κατάλογος είναι μακρύς και φυσικά ξεκινάει από τη βασίλισσα του καλοκαιριού που δεν είναι άλλη από την ντομάτα. Μεταφυτέψτε τα φυτά που ετοιμάσατε από σπόρο ή αγοράστε έτοιμα φυτά από τα φυτώρια. 
Αν έχετε σπόρους ντομάτας μπορείτε να τους σπείρετε κι αυτή την εποχή αλλά θα αργήσουν περισσότερο μέχρι να σχηματίσουν τις πρώτες ντομάτες.
Μπορούμε επίσης να σπείρουμε ή να φυτέψουμε έτοιμα φυτά από πιπεριές, μελιτζάνες, πεπόνια, καρπούζια, κολοκυθιές, αγγουράκια, φασόλια, και φυσικά πατάτες και κοκκάρι για πράσινα κρεμμυδάκια. 
Επίσης αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε πράσα μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα μικρά φυτά που μοιάζουν σαν πολύ λεπτά κρεμμυδάκια αυτή την εποχή.
Αν θέλετε πράσινες σαλάτες μπορείτε ακόμα να φυτέψετε ρόκα μια και μεγαλώνει πολύ γρήγορα.
Από αρωματικά φυτά μπορούμε να σπείρουμε βασιλικό, άνηθο, σέλινο και μαϊντανό ώστε να τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας φρεσκότατα.

Μετέτρεψαν σε παράδεισο πρώην χωματερή

Σε παράδεισο μετατράπηκε μια πρώην χωματερή έκτασης 60 στρεμμάτων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Στον χώρο που μέχρι πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν τόνοι σκουπιδιών και αφόρητη δυσοσμία, σήμερα μεγαλώνουν πάνω από 3.000 δέντρα, ενώ μια μικρή λίμνη φιλοξενεί πάπιες και πουλιά.

Ο χώρος της πρώην χωματερής όπως είναι σήμερα
Την ίδια ώρα η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Λιονή, έστειλε τελεσίγραφο μέχρι τις 16 Ιουλίου στις νομαρχίες -ανάμεσά τους και η Ημαθία με τις 10 παράνομες χωματερές- για το κλείσιμο των παράνομων ενεργών χωματερών και την αποκατάσταση των ανενεργών. 

Πριν...
Η περιφερειάρχης θυμίζει τις αυστηρές συστάσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, πως μη συμμόρφωση σημαίνει υψηλά πρόστιμα που φτάνουν τα 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε ενεργή και ανενεργή χωματερή από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο δήμος διαμόρφωσε την παλιά χωματερή σε λίμνη-φράγμα, μια όαση δροσιάς και ηρεμίας για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
«Εκπονήσαμε και υλοποιήσαμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπλαση της παλιάς χωματερής και την απόδοση του χώρου αυτού στους πολίτες ως ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ν. Μπάτος.
Στην έκταση αυτή έγιναν εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις με την τοποθέτηση 3.000 και πλέον δέντρων διαφόρων ειδών, εγκαταστάθηκε φωτισμός και τοποθετήθηκαν καθιστικά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 
Στην ευρύτερη περιοχή δημιουργήθηκαν παιδική χαρά, αλλά και τεχνητή λίμνη, το νερό της οποίας χρησιμοποιείται για το πότισμα των δέντρων που έχουν φυτευτεί, ώστε συγχρόνως να επιτυγχάνεται και η ποθητή εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.