Saturday 22 May 2010

23/5 Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας
Υιοθετήστε ένα χελωνάκι με 30€

Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2000 και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση. 
Το πανάρχαιο αυτό ζώο, που συμβολίζει τη μακροβιότητα στις ανατολικές φιλοσοφίες, κατοικεί στον πλανήτη Γη πολύ πριν από τον άνθρωπο. Για την ακρίβεια, επέζησε από την εποχή των δεινοσαύρων, για να φθάσει να κινδυνεύσει με εξαφάνιση μόνο κατά τους τελευταίους, «πολιτισμένους» αιώνες, που η ανθρωπότητα περιφρονεί κάθε άλλη μορφή ζωής, στο βωμό του όποιου συμφέροντος.  
Μόνο στην ελληνική επικράτεια, το 2008 βρέθηκαν 292 νεκρές θαλάσσιες χελώνες και 42 τραυματισμένες.
Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν οι θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα-Καρέτα». Στη χώρα μας ωοτοκεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Μεσογείου και βρίσκεται υπό την απειλή της ανθρώπινης δραστηριότητας. 


Την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση «Αρχέλων». Με τους εθελοντές της απ’ όλο τον κόσμο, οργανώνει προγράμματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας των χελωνών (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο, Κρήτη), με σκοπό τη μελέτη και προστασία τους.
Η οργάνωση διατηρεί από το 1994 «νοσοκομείο» θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα (3η Μαρίνα Γλυφάδας, πίσω από τη στάση του ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο») για την περίθαλψη και την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το Κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Για τους πιο περιπετειώδεις, απευθυνθείτε στο σύλλογο για το Σεμινάριο Εθελοντών Διασωστών που διοργανώνεται στις 30 Μαΐου στη Γλυφάδα. Πληροφορίες +302105231342 και +302108982600.

Πώς να βοηθήσω
Γίνε Υποστηρικτής ή/και Υιοθέτης
Για τη συμβολή σας στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών, θα σας στείλουμε το προσωπικό σας πιστοποιητικό υιοθεσίας και ενημερωτικό υλικό. Για υποστήριξη 30€ θα λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο «ΑΡΧΕΛΩΝ ο Ισχυρός» για ένα χρόνο.
Θα σας ενημερώσουμε πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του, στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα. Αν υιοθετήσετε ένα χελωνάκι θα σας στείλουμε εκτός από το πιστοποιητικό σας ένα βιβλίο για χρωμάτισμα και άλλα αναμνηστικά.
Υιοθετήστε ένα χελωνάκι με 30 €
(απευθύνεται κυρίως σε παιδιά)
Θα σας ενημερώσουμε πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του, στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα. Αν υιοθετήσετε ένα χελωνάκι θα σας στείλουμε εκτός από το πιστοποιητικό σας ένα βιβλίο για χρωμάτισμα και άλλα αναμνηστικά.
Υιοθετήστε μια μητέρα Καρέττα με 50 €
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ μεριμνά για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών τόσο στις παραλίες όσο και στη θάλασσα. Την περίοδο αναπαραγωγής, ερευνητές του Συλλόγου καταγράφουν τη δραστηριότητα των θηλυκών που βγαίνουν στην ακτή για να ωοτοκήσουν. Αν υιοθετήσετε μια μητέρα Καρέττα θα λάβετε επιπλέον το πλήρες ιστορικό της χελώνας σας από την πρώτη φορά που την εντοπίσαμε να ωοτοκεί.
Υιοθετήστε μια φωλιά με 80 €
Μια φωλιά Καρέττα μπορεί να περιέχει 120 αυγά που μένουν περίπου δύο μήνες θαμμένα στην άμμο. Ο εντοπισμός και η προστασία των φωλιών εξασφαλίζει την ασφαλή επώαση και εκκόλαψή τους, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Εάν υιοθετήστε μια φωλιά, μαζί με το υπόλοιπο υλικό θα σας στείλουμε και στοιχεία για την επιτυχία εκκόλαψης της φωλιάς σας.
Υιοθετήστε μια τραυματισμένη χελώνα με 150 €
(το ποσό καλύπτει τα έξοδά περίθαλψης ενός μηνός)
Οι θαλάσσιες χελώνες τραυματίζονται από ταχύπλοα, μπλέκονται σε δίχτυα, καταπίνουν αγκίστρια. Αρκετές έρχονται στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου με τραύματα στο κεφάλι. Μετά από την περίθαλψή τους στο Κέντρο που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, απελευθερώνονται για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αν υιοθετήσετε μία τραυματισμένη χελώνα, θα σας ενημερώσουμε για το ιστορικό της χελώνας και θα σας καλέσουμε στην απελευθέρωσή της.
…και υποστηρίξτε τη δουλειά του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ
Γίνε Υποστηρικτής με 30 €
Γίνε υποστηρικτής του ΑΡΧΕΛΩΝ με 30€ το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, συνεισφέρεις στην διατήρηση και συνέχιση των προσπαθειών και των προγραμμάτων μας. Επίσης, θα λαμβάνεις κάθε τρίμηνο το ενημερωτικό μας έντυπο και θα είσαι ενήμερος για την πορεία των εργασιών μας.
Info
Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ
Σολωμού 57 104 32 Αθήνα
Tηλ./Fax: +302105231342
E-mail: stps@archelon.gr

Δηλητήριο το νερό στο Δήμο Παγγαίου

Επειδή

Α) Ο δήμος και ο δήμαρχος σιωπά.

Β) Το μεγάφωνο σιωπά επί του θέματος και μεταδίδει ΜΌΝΟ για διακοπές ρεύματος κλπ.

Γ) Επειδή ακούγονται πολλά και κάποιοι ανεύθυνοι, συνειδητά συνεχίζουν να ποτίζουν δηλητήριο τα παιδιά μας και που αυτοί οι ασυνείδητοι ακόμα με λασπολογία και περισσότερα ψέματα προσπαθούν στα καφενεία να υποβαθμίσουν το θέμα (που πας αγράμματε δημοτικέ σύμβουλε που ούτε το δημοτικό σχολείο δεν ξέρουμε αν έχεις τελειώσει να το παίζεις ειδικός στο νερό και να τολμάς να μιλάς για πολιτικά παιχνίδια και υπερβολές των ανθρώπων της επιστήμης που εσκεμμένα έριξαν το όριο για εμπορικούς λόγους).

Εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε σήμερα στην δημοσιότητα......
και τις τελευταίες μετρήσεις.

Το έγγραφο που έφθασε στα χέρια μας (ευχαριστούμε πολύ τον αποστολέα) δείχνει ακριβώς την σημερινή κατάσταση! Που είναι ότι  ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΑΙ  ΕΙΝΑΙ 
ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Εδώ να υπενθυμίσουμε στους ανεύθυνους Δημοτικούς άρχοντες που τους έχουμε βάλει εκεί να δουλεύουν για το ΚΑΛΟ μας ότι το νερό που περιέχει ΑΡΣΕΝΙΚΟ με την βράση αυξάνει αν όχι διπλασιάζει την περιεκτικότητα του Αρσενικού.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 20/5 αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά και υπάρχουν στοιχεία  ότι τα αποτελέσματα είναι γνωστά στον Δήμο εδώ και πολλές μέρες.



Και θυμίζουμε σε κάποιους: Το να ποτίζεις δηλητήριο ανθρώπους δεν είναι μόνο υπέρβαση και παράβαση καθήκοντος αλλά είναι έγκλημα και μάλιστα ποινικό.
ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ 

Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ανακοίνωση  για την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού.
  

Ένα ονειρικό ταξίδι! Απολαύστε το!!

από τον μακρόκοσμο...
στον μικρόκοσμο