Monday 31 May 2010

Η διαρροή από την πετρελαιοπηγή της BP μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τον Αύγουστο!


Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από την πετρελαιοπηγή της BP μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο και η αμερικανική κυβέρνηση "προετοιμάζεται για το χειρότερο", δήλωσε σήμερα η Κάρολ Μπράουνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Μιλώντας στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS η Μπράουνερ δήλωσε: "Μπορεί να διαρρέει πετρέλαιο μέχρι τον Αύγουστο οπότε και θα τελειώσει η κατασκευή της ανακουφιστικής γεώτρησης (relief well)".

Η Μπράουνερ πρόσθεσε ότι η τελευταία προσπάθεια της BP να περιορίσει τη διαρροή ακόμα κι αν πετύχει δεν θα προσφέρει μόνιμη λύση, ούτε θα αποτρέψει κάποια ποσότητα πετρελαίου να διαρρέει στη θάλασσα.

"Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Έχουμε προετοιμαστεί από την αρχή", υπογράμμισε.

Ο γενικός διευθυντής της BP Μπομπ Ντάντλεϊ, από τη μεριά του, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού "τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο" αναμένοντας την ολοκλήρωση της ανακουφιστικής γεώτρησης.

"Είμαστε απογοητευμένοι. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τη ροή της πετρελαιοπηγής. Η διαρροή ήταν πολύ μεγάλη", δήλωσε ο Ντάντλεϊ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετά τη αποτυχία της επιχείρησης φραγής του πηγαδιού της πετρελαιοπηγής με την έγχυση τσιμέντου και υγρών.

"Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τη ροή του πηγαδιού από τώρα και μέχρι τον Αύγουστο και καταφέρουμε το πετρέλαιο να μη διαρρέει στη θάλασσα, θα είναι πολύ θετικό. Στη συνέχεια αν καταφέρουμε να σταματήσουμε εντελώς τη διαρροή χάρη στην ανακουφιστική γεώτρηση, θα είναι επίσης ένα καλό νέο", πρόσθεσε ο Ντάντλεϊ.

Η BP έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για να σταματήσει εντελώς τη διαρροή πετρελαίου στην κατασκευή ανακουφιστικών γεωτρήσεων που θα είναι έτοιμες τον Αύγουστο.

Δευτέρα, Μάιος 31, 2010
Απολίτιστο Στέκι