Monday 17 January 2011

Οικολογική καταστροφή στον Ευρώτα

Το ιστορικότερο ποτάμι της Λακωνίας κατά την διαδρομή του, από τις πηγές του έως τις εκβολές του, αυτή την εποχή δέχεται τα απόβλητα των εργοστασίων των ελαιοτριβείων και άλλων βιομηχανιών, που καταλήγουν στις ακτές του Λακωνικού κόλπου.
Τις τελευταίες ημέρες οι ποσότητες αυτές για άγνωστο λόγο έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα η υδρόβια πανίδα του Ευρώτα να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια από τον ευαίσθητο πολίτη.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες ψάρια, όπως κέφαλοι, λαβράκια, χέλια και καβούρια ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού.
Τα πουλιά που ζουν σε αυτόν τον υδροβιότοπο όπως πάπιες, αγριόπαπιες, ερωδιοί, και τόσα άλλα είδη, λόγω της δυσοσμίας και της χρωμάτωσης του νερού που έχει γίνει μαύρο, και γενικότερα της μόλυνσης, δεν πλησιάζουν τις όχθες του Ευρώτα.
Πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του Ευρώτα και γενικότερα για τον τόπο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την βοήθεια της πολιτείας.


Ο Δήμαρχος Ευρώτα ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση αυτή και με δικά του μέσα προσπαθεί να διατηρήσει τη ζωή στον Ευρώτα.
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι θα σου έλεγε το σκυλάκι σου, αν μπορούσε να μιλήσει; / Husky Dog Talking - " I love you "

Εγώ, ο σκύλος σου…

Γράφει ο Αλέξανδρος Καπελλάκης
1. Η ζωή μου θα διαρκέσει 10-15 χρόνια. Κάθε αποχωρισμός και εγκατάλειψη με πληγώνει. Παρακαλώ σκέψου το πριν με αποκτήσεις.
2. Δώσε μου χρόνο να καταλάβω τι θέλεις από μένα. Βρες μου ένα δάσκαλο να μου μάθει τη γλώσσα σου.
3. Έχε μου εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό για να γίνω ευτυχισμένος.
4. Μη θυμώνεις μαζί μου και μη με κλείνεις έξω για τιμωρία. Εσύ έχεις τη δουλειά σου, την διασκέδασή σου και τους φίλους σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.
5. Μίλα μου μερικές φορές. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου, καταλαβαίνω τη φωνή σου.
6. Θυμήσου ότι ποτέ δεν ξεχνώ πώς μου συμπεριφέρεσαι.
7. Παρακαλώ μη με χτυπάς. Εγώ δεν μπορώ να σε χτυπήσω, αλλά μπορώ να δαγκώσω και να μαδήσω πράγματα και σου ορκίζομαι ότι δε θέλω να το κάνω.
8. Πριν μου βάλεις τις φωνές γιατί δε συνεργάζομαι ή τεμπελιάζω ή είμαι «ξεροκέφαλος», αναρωτήσου μήπως κάτι με ενοχλεί. Ίσως να μην τρώω το σωστό φαγητό, να κάνει πολύ ζέστη ή κρύο ή η καρδιά μου να είναι αδύναμη και γερασμένη.
9. Φρόντισέ με όταν γεράσω. Κι εσύ θα γεράσεις κάποια μέρα και θα χρειαστείς αγάπη και φροντίδα.
10. Να είσαι μαζί μου στο τελευταίο δύσκολο ταξίδι. Ποτέ μην πεις «δεν μπορώ να παρακολουθήσω» ή «ας γίνει όταν λείπω». Μείνε δίπλα μου μέχρι τη στερνή μου πνοή. Τα πάντα είναι ευκολότερα για μένα όταν εσύ είσαι δίπλα μου και μου κρατάς το πόδι ή μου χαϊδεύεις το κεφάλι.

Να θυμάσαι, σε αγαπώ!

Υπογραφή
Ο Σκύλος σου