Monday 23 May 2011

Εθελοντές καθάρισαν τη δασική περιοχή της Πάρνηθας
Parnitha the highest mountain on the peninsula of Attica

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες ο καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και ειδικότερα, της περιοχής Τατοΐου, καθώς η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν θετική.

Parnitha the highest mountain on the peninsula of Attica

Εθελοντές καθάρισαν τη δασική περιοχή της Πάρνηθας

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την πρώτη σειράς αντίστοιχων δράσεων, που έχει προγραμματίσει η Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας και έγινε σε συνεργασία με τους δήμους Διονύσου και Αχαρνών, τα δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

«Η αντιπυρική προστασία δεν είναι υπόθεση μόνο των φορέων και των υπηρεσιών, είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανιώτης, ευχαριστώντας, παράλληλα, τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση.

Ο κ. Αμοργιανιώτης επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, αντίστοιχες, δράσεις στην Ανατολική και Δυτική Αττική, πάντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

«Το υπουργείο, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, για φέτος, έχει προσπαθήσει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πιστώσεις που θα διατεθούν να είναι στο επίπεδο που ήταν αντίστοιχα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο γραμματέας Δασών και συνέχισε: «Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και το Πράσινο Ταμείο για να εξοικονομήσουμε ακόμα περισσότερους πόρους για την αντιπυρική περίοδο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, είπε: «Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας δασών, καθώς ο δήμος μας είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Αχαρνών, Βασίλης Λαζάρου, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται με τη βοήθεια των εθελοντών να προστατευθεί το δάσος της Πάρνηθας επισημαίνοντας παράλληλα ότι αντίστοιχη ενέργεια θα επαναληφθεί στις 5 Ιουνίου στον δήμο Αχαρνών.
έθνος