-->

Thursday, July 7, 2011

Τα μυστικά του Εθνικού Κήπου

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει η έρευνα του ΕΜΠ για την παιδική χαρά, τον ζωολογικό και τον βοτανικό κήποΗ έγκριση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φως για την αλλαγή του προσώπου, την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου.

Νέες ελαφρές κατασκευές, καινούργια ρείθρα, πέργκολες και γέφυρες, κρήνες και δεξαμενές νερού, προσφέρουν πράσινη ανάσα, υψηλής αισθητικής αξίας, στην πυκνοδομημένη πόλη της Αθήνας.
Οι ερευνητές του ΕΜΠ θέλουν τον Κήπο ανοιχτό για όλους, με δυνατότητες ξενάγησης - ακουστικής πλοήγησης, ισχυρή παρουσία νερού αλλά και μυθικού δεινόσαυρου στην παιδική χαρά, επαναλειτουργία του Βοτανικού Μουσείου, εξελιγμένη μορφή του ζωολογικού κήπου, καθώς και μετεγκατάσταση των Ευζώνων, στην ευρύτερη περιοχή του Ζαππείου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην αναμόρφωση του Εθνικού Κήπου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, κ.Γιάννη Σγουρού.

Όποιος έχει περιπλανηθεί έστω και μια φορά στα μονοπάτια του Εθνικού Κήπου, θα ξεφύλλιζε με έκπληξη τη μελέτη που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την ανανέωση του προσώπου του πολιτικού και ιστορικού αυτού μνημείου, ηλικίας 150 ετών.
Λαβύρινθοι και πράσινα «σαλόνια»
Οι ιδέες που υπόσχονται να αναβαθμίσουν την εσωτερική του όψη, «ακουμπούν» σε λαβύρινθους, πράσινα σαλόνια και ξέφωτα, γλυπτά και κρήνες. Ολα αυτά σε ένα μικροσύμπαν αριστοτεχνικά σχεδιασμένο,... 

Η ελιά μας, ταξιδεύει! - ''Olive oil is life''

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία 
στην pnoestexnis 

Σήμερα θα σας δείξω τη συμμετοχή μου σ΄ ένα διαγωνισμό. Δεν είναι για την Ελλάδα αλλά για  την Αγγλία. Το κατάστημα ''Ken Bromley Art Supplies'' είναι εξειδικευμένο σε είδη ζωγραφικής. Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα διαγωνισμό ζωγραφικής για το εξώφυλλο του ετήσιου καταλόγου του.

''Olive oil is life''
  Θα μου πείτε τι σχέση έχω εγώ με την Αγγλία; Έχουμε ξαναπεί πως λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις στη χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες. Στην Αγγλία υπάρχει μία ένωση, όπως θα τη λέγαμε εδώ, για  τους ζωγράφους που χρησιμοποιούν χρωματιστά μολύβια  ( UKCPS είναι η ονομασία της ). Για όποιον θέλει υπάρχει ο σύνδεσμος στη δεξιά μπάρα του blog μου. Εδώ και λίγο καιρό είμαι μέλος ( αν το επισκεφθείτε θα βρείτε τη σελίδα μου στο Member's Gallery ), αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο. 
Τέτοιες κοινότητες αποκλειστικά για χρωματιστά μολύβια,  εκτός από την Αγγλία, υπάρχουν στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία και πρόσφατα στη Δανία. Εκτενέστερα για το θέμα θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση καθώς το Σεπτέμβριο είναι η ετήσια διεθνής έκθεση που διοργανώνει και στην οποία έχω στείλει δύο έργα μου προς έγκριση για να συμμετέχουν, τα οποία δεν μπορώ ακόμη να αναρτήσω. Εάν τα νέα είναι καλά θα σας ενημερώσω. 
Επειδή, λοιπόν, είμαι μέλος σ' αυτή την ένωση, ενημερώνομαι για κάθε τι που προκύπτει. Έτσι έμαθα για το διαγωνισμό του καταστήματος που προανέφερα. Έστειλα ένα θέμα εντελώς Ελληνικό που δεν ξέρω πόσο θα τους ενδιαφέρει.
Μου άρεσε η ιδέα να συμμετέχω με κάτι που να υπενθυμίζει τα καλά μας σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Τι καλύτερο από τα πλούτη της Ελληνικής γης. Ελαιόλαδο κι ελιά! Ονόμασα το έργο μου ''Olive oil is life''.
  Στις 25 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τρεις επιλογές οι οποίες μετά θα ψηφιστούν από το κοινό. Η συμμετοχή και μόνο μου αρκεί. Καταλαβαίνω πως για το εξώφυλλο ενός Αγγλικού περιοδικού, το θέμα μου μπορεί να φαντάζει παράταιρο. Θα δείξει. Το έργο είναι ζωγραφισμένο με χρωματιστά μολύβια πάνω σε χαρτί.