Sunday 18 September 2011

Για μια πιο «πράσινη» Θεσσαλονίκη

Αποφασίστηκε η φύτευση 7.500 θάμνων και 1.051 δέντρων

Τη φύτευση 7.500 θάμνων και 1.051 επιπλέον δένδρων, στα οποία θα προστεθούν τα ήδη υπάρχοντα 537 δένδρα, και την κοπή 269 παλαιών δένδρων, προβλέπει η εγκεκριμένη ειδική φυτοτεχνική μελέτη για τα οκτώ θεματικά πάρκα της Νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε,
τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, είπε ότι τα νέα δένδρα που θα τοποθετηθούν (πλατάνια, κουκουναριές, σκλήθρα και μουριές) είναι ύψους 1,5 έως 2 μέτρων και ηλικίας 5 έως 6 ετών, ότι για όλα τα δένδρα που κόβονται υπάρχει έγκριση του δασαρχείου και ότι η κοπή τους περιλαμβάνεται στην ειδική φυτοτεχνική μελέτη για την οποία είχε προηγηθεί μεγάλος διεθνής διαγωνισμός.

«Ακολουθούμε την ειδική φυτοτεχνική μελέτη σύμφωνα με την οποία γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν τα υγιή φυτά που βρίσκονται σε αρμονία με την χλωρίδα της περιοχής και την ιστορία της πόλης. Ο μεγάλος αριθμός των δένδρων που κόβονται είναι κυρίως λεύκες που τοποθετήθηκαν στην δεκαετία του 60 και δημιουργούν πολλά προβλήματα. Η διεύθυνση Πρασίνου επιβλέπει την διαδικασία και θα επεμβαίνει όταν οτιδήποτε από την εγκεκριμένη μελέτη δεν τηρείται και δεν εφαρμόζεται σωστά. Αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία του κόσμου, διότι δεν είναι ωραίο θέαμα ένα κομμένο δένδρο, αλλά όταν μετά από δύο χρόνια η εικόνα θα έχει ολοκληρωθεί το πράσινο της περιοχής θα είναι πιο εκτεταμένο και καλύτερης ποιότητας. Οι συμπολίτες μας ας κάνουν υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου» είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΠΗΓΗ:  newsbeast.gr