Wednesday 23 November 2011

«Γράμμα» από έναν αδέσποτο σκύλο!

Συγχωρέστε μας που σας ζητάμε λίγο χώρο
σε αυτό τον κόσμο... Το δικό σας!!!

«Έλα παλιόσκυλο» φεύγουμε…!!!
…έτσι μου είπε ο μπαμπάς του Ντίνου μου…
Αυτή η βόλτα έμοιαζε χωρίς επιστροφή…
Στο τελευταίο σκαλί προσπάθησα να αντισταθώ…
Με κλώτσησε δυνατά μα δεν πόνεσα.
Πόνεσα που ο Ντίνος μου δεν ήταν εκεί να τον δω… να κάνω αυτό που θέλει, αυτό που θα μου ζητούσε…
Μετά ήρθε το κρύο… κρύο… πείνα και δίψα… και ένιωσα τόσο μόνος και φοβισμένος…
Πόσο άδειος νιώθω χωρίς το λουρί του Ντίνου μου, χωρίς το χάδι και τα γέλια του…!!!
Του άρεσε να χαϊδεύει τη μουσούδα μου και να βλέπει την ουρά μου να κουνιέται πέρα δώθε…
Προσπάθησα πολύ καιρό να τον βρω… μα δεν τα κατάφερα και νομίζω πως δεν θα τον βρω ποτέ ξανά…
…Κι όταν γίνεται νύχτα έρχεται κρύο…
…Κι όταν γίνεται μέρα νιώθω πείνα…
…Μα βρήκα κι άλλους σαν εμένα…σκύλους και γάτες που μας περιφρονούν και μας αποκαλούν ΑΔΕΣΠΟΤΑ..!!
Μα δεν γεννηθήκαμε όλοι αδέσποτα..πολλά από εμάς μας εγκατέλειψαν γιατί βαρέθηκαν τα χάδια μας, γιατί δεν καταλάβαιναν πια τι σημαίνει το κούνημα της ουράς μας…
Συγχωρέστε μας που ορισμένες φορές σας ικετεύουμε για λίγο φαγητό και λερώνουμε το δρόμο σας με σκουπίδια κατά το ψάξιμο μιας μπουκιάς…
Συγχωρέστε μας που σας ζητάμε λίγο χώρο σε αυτό τον κόσμο... Το δικό σας!!!
Και τώρα πάω να ξαπλώσω κάτω από εκείνη τη σκάλα…
Κάποιος καλός κύριος μου έδωσε ένα κομματάκι κρέας...μα …από την ώρα που το έφαγα δε νιώθω καλά…
πονάει λίγο η κοιλιά μου... τα μάτια μου κλείνουνε και θαμπώνουν... αλλά δε νυστάζω…
Τα πόδια μου λυγίζουν, μα δε νιώθω κουρασμένος…
Μα πάλι πριν αποκοιμηθώ το Ντίνο μου σκέφτομαι…

Τέλος στο βάναυσο και ανήθικο εμπόριο γούνας

Θα βάψουμε κι εμείς τα χέρια μας με αίμα;
Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και μαζική αντίδραση όλων των Θεσσαλονικέων στη φρίκη του αιματοβαμμένου εμπορίου γούνας, διοργανώνουν ζωοφιλικές και οικολογικές οργανώσεις της πόλης
Στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας για την τραγική αλήθεια που κρύβεται πίσω από ένα «εντυπωσιακό» γούνινο παλτό και για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης και θανάτου των γουνοφόρων ζώων.
 ΓΟΥΝΑ: ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ
                 ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, εκτός κι αν είμαστε κτήνη!
Στόχος είναι να συνταχθούμε όλοι στον κοινό παγκόσμιο αγώνα και να στείλουμε το ηχηρότερο μήνυμα καταδίκης σε μόδιστρους και επιχειρηματίες, καθώς και στις ανάλγητες κυβερνήσεις, που αντί να προωθήσουν και να στηρίξουν οικονομικά έντιμες και οικολογικές παραγωγές, εξακολουθούν να χαϊδεύουν το …τρίχωμα των εμπόρων του θανάτου!
Στόχος είναι να αντιληφθούμε επιτέλους όλοι ότι όποιος φοράει σήμερα γούνα δεν γίνεται όμορφος, αλλά συνειδητά ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ας μιλήσουμε με αριθμούς!
* Έως και 400 ζώα χρησιμοποιούνται μόνο για μία γούνα!
* Περίπου 50 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται ετησίως για τη γούνα τους, με τους πιο βάναυσους τρόπους.
* Κάθε χρόνο, χιλιάδες αλεπούδες, λύκοι, ελάφια, σκύλοι, γάτες, άγρια ζώα, αρπακτικά πουλιά, ακόμη και είδη υπό εξαφάνιση, σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται από παγίδες.
* Τα ζώα αργοπεθαίνουν στις παγίδες για μέρες. Ένα από τα 4 ζώα που παγιδεύονται, δραπετεύουν μασώντας και κόβοντας το ίδιο τους το πόδι, απλά για να πεθάνουν αργότερα από αιμορραγία, πυρετό ή γάγγραινα.
* Οι αλεπούδες εκτροφείου περνούν όλη τους τη ζωή σε άθλιες συνθήκες: ως 4 ζώα σε ένα κλουβί ενός τετραγωνικού μέτρου, βρώμικα και σε συνεχές στρες, που τα οδηγεί σε κατάσταση τρέλας. Και αυτή η αθλιότητα δεν αφορά μόνο τις αλεπούδες, αλλά όλα τα γουνοφόρα ζώα!
Πώς θέλετε να σας… δολοφονήσουμε;
* Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να χαλάσει η γούνα τους και για να μειωθεί το οικονομικό κόστος, χρησιμοποιούνται οι πιο φριχτές μέθοδοι: χτυπήματα με σφυριά και μπαστούνια στο κεφάλι, σπάσιμο του σβέρκου, δηλητηριασμός με στρυχνίνη, πνίξιμο με κρεμάλες ή σε νερό, ασφυξία με τοξικά αέρια, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλωτσιές μέχρι θανάτου στο θώρακα.
* Οι μέθοδοι αυτές δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλές φορές τα ζώα είναι ακόμη ζωντανά και με πλήρεις τις αισθήσεις τους στη διάρκεια του γδαρσίματος – ακόμη και για αρκετές ώρες μετά!
* Για τις «κυρίες» που προτιμούν ένα παλτό αστρακάν, είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι αυτό φτιάχνεται με τον πιο …ευγενικό τρόπο. Ξεκοιλιάζοντας, δηλαδή, το έγκυο ζώο και γδέρνοντας το έμβρυο ζωντανό!!!
 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΟΥΝΑΣ;
Το σύνθημα των πολέμιων του εμπορίου γούνας παγκοσμίως ότι «Χρειάζονται πολλά ζώα για να γίνει μια γούνα και μόνο ένα για να τη φορέσει» είναι χαρακτηριστικό και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Κανένας λόγος δεν υπάρχει για να συνεχιστεί το εμπόριο του θανάτου, παρά μόνο η ανθρώπινη ματαιοδοξία και ο ανούσιος ναρκισσισμός, στηριζόμενος στην ομορφιά ενός άλλου πλάσματος που τώρα είναι νεκρό και η ευθύνη είναι δική μας!
Αντί-οικολογικό έγκλημα
* Η γούνα επιβαρύνει και το περιβάλλον. Για την κατασκευή μίας γούνας από ζώα εκτροφείου χρειάζεται 40 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι για την κατασκευή μίας ψεύτικης.
Είναι, όμως, πολλά τα λεφτά!!!
* Σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία, τα κέρδη από το εμπόριο γούνας ανήλθαν το 2005 σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παγκόσμια δεδομένα
* Τα τελευταία χρόνια στις δυτικές χώρες παρατηρείται ένας μικρός περιορισμός στη χρήση της γούνας, χάρη στην πληροφόρηση του κοινού. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει η μεγαλύτερη καταναλώτρια γούνας.
* Διαδεδομένο και …λογικό θεωρείται το εμπόριο γούνας  σε Ασία, Άπω Ανατολή και Ρωσία.
* Η Κίνα και σε αυτήν την περίπτωση κατέχει το αρνητικό ρεκόρ, αφού είναι η πρώτη χώρα στην παραγωγή και εξαγωγή γούνας (30% από άγρια ζώα και 70 από εκτροφείων).
Απογοήτευση και από την Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα στη χώρα μας, η παραγωγή και το εμπόριο γούνας προβάλλονται χρόνια τώρα ως η μοναδική πηγή επιβίωσης, ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, ότι η μακρόχρονη παράδοση είναι δύσκολο να αλλάξει. Και σαν να μην έφταναν αυτές οι αναλήθειες, το Ελληνικό Κέντρο Γούνας επιμένει να ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης επιδότηση για τη δημιουργία νέων εκτροφείων!
Δυστυχώς, στη χώρα που «γέννησε» τον πολιτισμό, αποδεικνυόμαστε απολίτιστοι και απαίδευτοι. Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί μη βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ θα μπορούμε να ανοίξει η ίδια έναν αναπτυξιακό δρόμο για την Ελλάδα, ωθώντας και στηρίζοντας οικονομικά σύγχρονες επιχειρήσεις (οικολογικές, βιολογικής καλλιέργειας κλπ.) 
Όλοι μας οφείλουμε να εξελισσόμαστε, διευρύνοντας τις γνώσεις μας  και να δρούμε ηθικά και με σεβασμό στα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης. Όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες.
Καλούμε την Πολιτεία:
* Να βάλει φραγμό στο ανήθικο εμπόριο γούνας.
* Να σταματήσει τις εισαγωγές-εξαγωγές γούνας.
* Να διακόψει τις επιχορηγήσεις επιχειρήσεων γούνας,
* Να προωθήσει και να χρηματοδοτήσει άλλου είδους δραστηριότητες, όπως η κατασκευή και εμπορία συνθετικής γούνας.
Τι μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ:
* Ποτέ να μην αγοράζουμε γούνα ή ρούχα με στολίδια γούνας (γιακάδες, μανίκια, γάντια κλπ.) ή γούνινα παιχνίδια και διακοσμητικά. Ελέγχουμε στην καρτέλα τι υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και, αν έχουμε και την παραμικρή αμφιβολία, δεν το αγοράζουμε.
* Να μην ψωνίζουμε από καταστήματα, σχεδιαστές και εταιρίες που χρησιμοποιούν γούνες για οποιοδήποτε προϊόν τους.
* Εξαιρετικά σημαντικό είναι να ενημερώσουμε τους πωλητές ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ή εταιριών, για το λόγο που αποφασίσαμε να μην αγοράσουμε το προς πώληση προϊόν. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις ζωές αθώων πλασμάτων, ότι δεν μπορούν να υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας και ότι είναι καιρός να αρχίσουν να υπολογίζουν τη ζημία τους διότι μας χάνουν από πελάτες!
* Ας μιλήσουμε στους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες για τη φρικτή αλήθεια του εμπορίου γούνας. Να τους δώσουμε φυλλάδια, να δείξουμε φωτογραφίες και βίντεο (σημείωση: μπορείτε να βρείτε στο www.argosgr.org/fur.html ). Συχνά, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει το αιματοβαμμένο …παρελθόν μιας γούνας!
Η εκδήλωση – διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 6-9 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιό της θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και θα προβληθούν βίντεο με συγκλονιστικά ντοκουμέντα, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανθρώπινης φρίκης και εξουσίας εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων.
Συνεργάζονται η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Ζωοφιλικό Σωματείο «Ο Άργος», η Δράση για την Άγρια Ζωή και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ,
ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ Η ΦΥΣΗ!

by odysseas