Wednesday 4 January 2012

Θέλεις να γίνεις ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ;

Προορισμός το Νυμφαίο!


Οι μικροί επισκέπτες (ηλικίας 4-12 ετών)
καλούνται να μυηθούν στα μυστικά
της άγριας ζωής για να γίνουν
ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ.

Όποιο παιδάκι θέλει να γίνει ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ μπορεί να επισκεφτεί ως τις 8 Ιανουαρίου το ολοκαίνουργιο παιδικό εργαστήρι στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.
Ένας μαγικός βιότοπος άγριας ζωής εξελίσσεται σε 4 εποχές και χωράει σε ένα δωμάτιο. Οι μικροί επισκέπτες (ηλικίας 4-12 ετών) καλούνται να μυηθούν στα μυστικά της άγριας ζωής για να γίνουν ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ. Για να το πετύχουν αυτό, συμπληρώνουν διασκεδαστικούς οδηγούς αναγνώρισης του δάσους, αναγνωρίζουν τα άγρια ζώα από τα ίχνη τους, ανακαλύπτουν τα δέντρα και παρατηρούν από μέσα και με κιάλια ακριβείας το αληθινό, πλούσιο σε ζωή, δάσος του Νυμφαίου.

Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται αεικίνητα ξωτικά του δάσους και κατασκευάζουν πρωτότυπα, οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και άλλες κατασκευές.
Όλα τα παιδάκια παίρνουν μαζί τους το δίπλωμα μέλους για ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ.
Στόχος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: Να γίνουν ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που σημαίνει να κάνουν την άγρια ζωή κομμάτι της ζωής τους, να την αγαπούν και να την προστατεύουν.

Κάθε ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ μετράει…

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάσω Πετρίδου: 2310 555920, 6937422537 και Χαρούλα Κρομυάδου: 2310 555920, 6972901670