Saturday 17 March 2012

Τα χελιδόνια προηγήθηκαν της καλοκαιρίας

Στο Πάρκο Τρίτση η Ορνιθολογική βοηθά τα παιδιά να κατασκευάσουν χελιδονοφωλιές
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:
«Χελιδονίσματα 2012»
Πριν από δύο, τρεις εβδομάδες τα πρώτα χελιδόνια έφτασαν στη χώρα μας από τα νότια της Σαχάρας, όπως κάθε χρόνο. Διένυσαν περίπου 10.000 χιλιόμετρα και τους αξίζει μια ζεστή φωλιά για τη διαμονή τους στην Ελλάδα.
Γι΄ αυτό η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τα «Χελιδονίσματα 2012» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: κατασκευάζοντας μια φωλιά.

Για υλικό θα χρησιμοποιηθεί πηλός ο οποίος θα αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις τσιμεντουπόλεις.

Τα παιδιά με τη βοήθεια μελών και εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν τις φωλιές και θα τις πάρουν μαζί τους για να τις τοποθετήσουν στα σπίτια τους. 



Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν:
Στην Αθήνα:
- στο Πάρκο «Α. Τρίτσης», την Κυριακή 18 Μαρτίου, 11.00 - 14.00, με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη:
· Στη κεντρική είσοδο του Μεγάρου Χ. Α. Ν. Θ (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρες 10.00 - 13.30, σε συνεργασία με τη Χ. Α. Ν. Θεσσαλονίκης.
· στο Πάρκο «Φράγμα Θέρμης» (Αναψυκτήριο), την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρες 10.00 - 13.30, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης.
το Βήμα