Wednesday 13 June 2012

Τρίπολη: «Πράσινο» νηπιαγωγείο στο Μερκοβούνι

Ένα νέο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει από τον Δήμο Τρίπολης τη νέα σχολική περίοδο, στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του Μερκοβουνίου, στους πρόποδες του Μαινάλου. 

Τρίπολη: «Πράσινο» νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στο Μερκοβούνι
Δυνατότητα για περίπου 50 παιδιά
απ' όλη την περιοχή χωρίς χωροταξικά κριτήρια
Το «πράσινο» νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του παλιού σχολείου Μερκοβουνίου, το οποίο είναι πετρόχτιστο.

Το «πράσινο» νηπιαγωγείο
έχει τη δυνατότητα για 50 μαθητές
Στον προαύλιο χώρο του θα υπάρχουν κήποι με λουλούδια, θερμοκήπιο στο οποίο τα παιδιά θα καλλιεργούν διάφορα φυτά μαζί με τους παιδαγωγούς, ένα σπιτάκι ειδικά διαμορφωμένο που θα φιλοξενεί φασιανούς και περιστέρια, ένα μικρό θέατρο με ξύλινες κερκίδες και μια μεγάλη ξύλινη παιδική χαρά.

Στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου
θα υπάρχουν κήποι γεμάτοι με λουλούδια
«Η επαφή των παιδιών με τη φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία τους, γι' αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον προαύλιο χώρο ώστε τα μικρά παιδιά να είναι σε συνεχή επαφή με τη φύση. Μάλιστα οι παιδαγωγοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν το νηπιαγωγείο, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια περιβαλλοντικής αγωγής» αναφέρει ο κ. Πέτρος Καλτεζιώτης, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τρίπολης, ο οποίος πρωτοστάτησε για τη λειτουργία του.
«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο Τρίπολης για να αναβαθμιστούν οι χώροι των νηπιαγωγείων, διότι τα περισσότερα στεγάζονταν σε ακατάλληλα κτίρια και γι' αυτό, πέρυσι, πολλά νηπιαγωγεία μεταστεγάστηκαν μέσα σε σχολικές μονάδες. Σε λίγες ημέρες θα καταθέσουμε πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση τριών νέων νηπιαγωγείων στην Τρίπολη» προσθέτει ο κ. Καλτεζιώτης. 
Μέσα στην αυλή του νηπιαγωγείου
θα υπάρχει ξύλινη παιδική χαρά
με μικρά σπιτάκια, τσουλήθρες και τραμπάλες
Στο νηπιαγωγείο αυτό, το οποίο ουσιαστικά είναι παράρτημα του 8ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, υπάρχει δυνατότητα να εγγραφούν περίπου 50 παιδιά από όλη την περιοχή του Δήμου Τρίπολης, χωρίς χωροταξικά κριτήρια.
Οι δηλώσεις εγγραφής θα πραγματοποιούνται σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης και η μεταφορά των νηπίων στο Μερκοβούνι θα γίνεται από τους γονείς τους.
tovima.gr