Saturday 14 July 2012

Κυριακή 15 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη

Την Κυριακή 15 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης.

Κυριακή 15 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη
Τόπος, η περιοχή κάτω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μπροστά από το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης και η περιοχή Ιταλικά οχυρά. Θα ποτίσουμε 63.000 δένδρα, τα οποία φυτεύτηκαν το 2011 και έως τον Μάρτιο του 2012 στην Πεντέλη. Το σημείο συνάντησης είναι: μπροστά από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης για όσους έλθουν με τα αυτοκίνητά τους.

Ώρα συνάντησης 09.00 το πρωί

Οι εθελοντές, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Στο σημείο συνάντησης, θα υπάρχει πούλμαν του δήμου Αμαρουσίου για τη μεταφορά των εθελοντών στα σημεία ποτίσματος.
Οι επόμενες δράσεις, για εθελοντικά ποτίσματα, θα γίνουν την Κυριακή 05 Αυγούστου και την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου.


Δημοσιευτηκε απο καλα νεα 

10 χρήσεις για τα μωρομάντηλα

Ακόμη και αν δεν είσαι μανούλα, έχεις ακούσει για τη χρησιμότητα των "θαυματουργών" μωρομάντηλων - πέρα φυσικά από την προφανή!
Σίγουρα όμως δεν τα ξέρεις όλα...

 .
15 Alternative Uses for Baby Wipes
101 uses for baby wipes


τα "θαυματουργά" μωρομάντηλα
Εκτός από το καθαρίζουν τον ποπούλι των μωρών, τα θαυμαστά αυτά υγρά μαντηλάκια είναι σίγουρο ότι μπορούν να σε βγάλουν από διάφορες δύσκολες καταστάσεις.
Καλά θα κάνεις λοιπόν, να έχεις πάντα ένα...
πακετάκι παντού: στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στην τσάντα.
Για καλό και για κακό.

Τι κάνουν, λοιπόν αυτά τα μωρομάντηλα;

1. Γκαρσόν λεκιάστηκα
. Δεν υπάρχει λεκές που δεν καθαρίζουν. Υπερβολή; Μπορεί. Η αλήθεια όμως είναι πολύ κοντινή. Και μάλιστα μιλάμε για λεκέ φαγητού ή ποτού οπουδήποτε... Στα ρούχα, στα έπιπλα, στα χαλιά... Απλά πάρε ένα από τα μαγικά μαντηλάκια, πάτησέ το πάνω στον λεκέ και τρίψε τον ελαφρά. Αυτό ήταν... Μια δοκιμή θα σε πείσει. 
2. Τοίχος-πίνακας . Τα παιδιά σου μπέρδεψαν τον τοίχο με καβαλέτο και άρχισαν τη ζωγραφική σε σημείο που δεν πρέπει; Μην ανησυχείς. Το μωρομάντηλο θα σε σώσει και εδώ. Δοκίμασέ το και σε άλλου είδους λεκέδες στον τοίχο.
3. Ντεμακιγιάζ. Αν τελείωσε το καθαριστικό σου και δεν ξέρεις πώς να ξεβαφτείς, μην ψάξεις αλλού. Η λύση είναι στο ίδιο μικρό πακετάκι. Μόνο πρόσεξε τα μάτια σου. Το υγρό με το οποίο είναι ποτισμένα τα μαντηλάκια αυτά δεν είναι ειδικό και μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό αν το φέρεις μέσα στην ευαίσθητη περιοχή του ματιού.
4. Λεκέδες αποσμητικού
. Σίγουρα θα έχεις καθυστερήσει κάποια στιγμή να πας στη δουλειά σου γιατί αντιμετώπισες το γνωστό ατύχημα του αποσμητικού, το οποίο αφήνει ένα έντονο λευκό σημάδι στα ρούχα όταν είναι φρέσκο. Δεν θα το ξαναπάθεις, αν έχεις πρόχειρο ένα πακετάκι μωρομάντηλα. Θα φύγει στη στιγμή.
5. Προσωπική υγιεινή
. Είσαι όλη την ημέρα στους δρόμους και δεν προλαβαίνεις να κάνεις ένα ντουζάκι ενδιάμεσα; Μη νοιάζεσαι. Ένα μωρομάντηλο θα σε φρεσκάρει στο λεπτό.
6. Υγιεινή των κατοικίδιων
. Μπορείς να καθαρίζεις με αυτά τα ποδιά του σκύλου πριν μπει στο σπίτι μετά τη βόλτα. Ή ακόμη να περνάς με αυτό το τρίχωμά του για φρεσκάδα και μαζεύεις τις τρίχες που... του περισσεύουν για να μην βρεθούν εκεί που δεν πρέπει!
7. Καθαρά παπούτσια στη στιγμή
. Αν είσαι έξω και τελευταία στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι τα παπούτσια σου είναι τόσο πασπαλισμένα με σκόνη που έχουν χάσει το χρώμα τους, πέρασέ τα μια με ένα μωρομάντηλο και θα γίνουν σαν καινούρια.
8. Προστάτευσε το μπάνιο σου
. Αν καθαρίζεις κάθε φορά μετά το ντους σου τα πλακάκια με ένα μωρομάντηλο, θα γλιτώσεις τη συγκέντρωση βρώμας που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στην πορεία.
9. Καθαροί υαλοκαθαριστήρες. Αν έχουν βρωμίσει οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου, καθάρισέ τους με ένα μωρομάντηλο και αμέσως θα δεις... φως. Άσε που μπορείς να κάνεις και το "κομμάτι" σου στον σύζυγο!
10. Ευαίσθητες περιοχές
. Τελευταία, αλλά όχι μικρότερης σημασίας είναι μια ακόμη, πολύ προσωπική χρήση των μωρομάντηλων και σε αφορά αν έχεις το πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των αιμορροΐδων. Δοκίμασε να σκουπίζεσαι με μωρομάντηλο, αντί για το κανονικό χαρτί υγείας και θα αρχίσεις να... χαμογελάς.