Sunday 4 November 2012

Zoe makes a splash: Παιδική εφαρμογή για τη σημασία του νερού, σε smartphones και tablets

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την περιβαλλοντική mobile εφαρμογή "Η Ζωή ξεχωρίζει!". Πρόκειται για ένα διαλογικό ψηφιακό διήγημα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών.
.
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή
σε συσκευές Android και iOS.
Το συγκεκριμένο app (Zoe Makes a Splash), που διατίθεται δωρεάν σε smartphones και tablets, αφηγείται την ιστορία δύο φιλομαθών παιδιών της Ζωής και του Πέδρο και οι περιπέτειές τους που στόχο έχουν να ενημερώσουν τα παιδιά για την τεράστια σημασία του νερού σε όλο τον κόσμο.

Οδηγός τους είναι ένας βάτραχος, ο Λόρδος Φρέντερικ, ο οποίος τους προειδοποιεί για τις επιπτώσεις των ρύπων στο νερό και τους δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Αστεία κινούμενα σχέδια και διαλογικά επεισόδια εναλλάσσονται με σοβαρότερα εκπαιδευτικά αποσπάσματα, όπου οι χρήστες μαθαίνουν για τον υδρολογικό κύκλο και την επεξεργασία των υδάτων.

Υπάρχει επίσης διαθέσιμη και η web έκδοση του διηγήματος, με σημειώματα και επεξηγήσεις για τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενθαρρύνονται τέτοιου είδους δραστηριότητες και μέσα στην τάξη. Η περιβαλλοντική εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, αλλά στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά.

Η εφαρμογή εγκαινιάσθηκε ως μία από τις πρωτοβουλίες της EE σχετικά με το νερό, η οποία στα μέσα Νοεμβρίου θα συντάξει προσχέδιο για τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων της Ευρώπης.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή σε συσκευές Android και iOS.

από e-pcmag