Tuesday 13 November 2012

Λαχανόκηποι στα σχολεία του Λουτρακίου

Λαχανόκηπους αποκτούν σταδιακά τα σχολεία στο Λουτράκι. 
.
Η σοδειά πρόκειται να μοιραστεί στη σχολική κοινότητα
Ειδικότερα, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη Αθανάσιο, ολοκλήρωσε τη δημιουργία Λαχανόκηπων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, σε συνεργασία με το προσωπικό της ΜΚΟ Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Για τη φύτευση των λαχανόκηπων προηγήθηκε ο κατάλληλος καθαρισμός και η προετοιμασία του εδάφους (φριζάρισμα με μηχάνημα, ενσωμάτωση λιπάσματος και αρδευτικού συστήματος, οργάνωση χώρου με κοπή κάγκελων).

Οι Λαχανόκηποι, αποτελούνται από 10 είδη χειμερινών φυτών (μπρόκολο, κουνουπίδι, μαρούλι κλπ) αλλά και από πολλά μυρωδικά φυτά (π.χ. μαϊντανός), τα οποία υποστηρίχτηκαν με την παροχή αυτόματου ποτίσματος από το Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φυτά ήταν κυρίως έτοιμα (έγινε μεταφύτευση) και όχι σπόροι (χρησιμοποιήθηκαν και κάποιοι σπόροι κυρίως για διδακτικούς λόγους).

Η σοδειά πρόκειται να μοιραστεί στη σχολική κοινότητα, κρατώντας στο εν τω μεταξύ, αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών.

Οι εργασίες σχετικά με αντίστοιχα προγράμματα, προχωρούν και ολοκληρώνονται παράλληλα και σε άλλα Σχολεία του Δήμου, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου (όπου ήδη υπάρχει Οπωρώνας), το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και το Γυμνάσιο Ισθμίων, διαμορφώνοντας ριζικά τον περιβάλλοντα χώρο των παιδιών, κάνοντάς τον πιο φιλικό προς αυτά.

econews.gr