Sunday 29 September 2013

Ανακυκλώστε το νερό και κάντε οικονομία

Οι σπατάλες δεν συμβαδίζουν με τους καιρούς που διανύουμε! Η σωστή διαχείρηση είναι το παν. Ειδικά στο κομμάτι της οικιακής οικονομίας. Ένα από τα πιο συχνά πράγματα που σπαταλάμε είναι το νερό και αυτό δεν βλάπτει μόνο τη τσέπη μας αλλά και το ίδιο το περιβάλλον!

Ας δούμε τρεις εύκολες προτάσεις για να κρατάτε το νερό και να μην το σπαταλάτε!

Στο βούρτσισμα:
Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή όταν βουρτσίζετε να δόντια σας. Κλείστε την και ανοίξτε την μόνο όταν πραγματικά τη χρειάζεστε. Το ίδιο ισχύει και για το πλύσιμο των πιάτων

Στο μπάνιο:
Μπορεί να έχετε αδυναμία σε ένα χαλαρωτικό ζεστό ντουζ ή σε ένα γρήγορο και δροσερό μπάνιο, μην ξεχνάτε όμως το νερό!!! Σε αυτή την περίπτωση η σπάταλη είναι μεγάλη. Κρατήστε λίγο από το νερό που χρησιμοποιήσατε για το μπάνιο του κατοικίδιου σας ή για να πλύνετε κάποιο μέρος του σπιτιού!!

Στη κουζίνα:
Αυτό το  tip ίσως και να το ξέρετε. Αν έχετε βράσει κρέατα ή λαχανικά, κρατήστε το βρασμένο ζωμό τους και χρησιμοποιήστε τον σε μια άλλη περίσταση!!!

Με αυτούς τους απλούς και καθημερινούς τρόπους μπορούμε όλες και όλοι να μετριάσουμε τα έξοδα αλλά και να συντηρήσουμε το περιβάλλον  μας!!


filenades.gr