Friday 10 January 2014

Όλοι το προτιμούν ζεστό....
Αλλά αυτό το σχολείο είναι παγωμένο...

Ένα σχολείο όπως εκατομμύρια άλλα κτίρια στην Ελλάδα... Παλιό κτίριο που μπάζει από παντού, με τις ανάγκες του για πετρέλαιο να ξεπερνούν το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό του. Παιδιά 4-12 ετών που τις περισσότερες μέρες είναι με τα μπουφάν στην τάξη, όπως και στο σπίτι τους μετά, καθώς η θέρμανση αποτελεί πλέον πολυτέλεια.  

Σου θυμίζει κάτι;
Μήπως την κατάσταση που βιώνουμε ΚΑΙ αυτόν τον χειμώνα; Πανάκριβο πετρέλαιο, λεφτά που δεν υπάρχουν, λαϊκισμός και επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης και ένα «επίδομα θέρμανσης» που δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπαράζ τραγικών περιστατικών και κυβερνητικά «έκτακτα μέτρα» που αποτυγχάνουν παταγωδώς και οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.
 

Δικαίωμα στη ζέστη
Ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στα σπίτια μας και την ακαταλληλότητά τους να μας προσφέρουν σωστή και οικονομική θέρμανση. Η μοναδική λύση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι εφικτή, οικονομική και MONIMH. Φτιάχνοντας τα σπίτια μας σταματάμε να υποφέρουμε από το κρύο το χειμώνα και από τη ζέστη το καλοκαίρι, αλλά και να πληρώνουμε αστρονομικά ποσά. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από το πετρέλαιο που προσφέρει τα χρήματά μας σε αυτούς που πλουτίζουν από αυτό. Επενδύουμε σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης που προστατεύουν το περιβάλλον, ενισχύουν την οικονομία και την τσέπη μας δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.
Τι θα κάνουμε
Χρησιμοποιούμε αυτό το δημοτικό σχολείο στους Στρόπωνες Εύβοιας σαν παράδειγμα. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχουν πραγματικές λύσεις, αφού δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο που μας επιβάλλεται ως κύρια επιλογή, αλλά ούτε και όποια ελεημοσύνη για να ζεσταθούμε. Ξεκινάμε την ενεργειακή αναβάθμισή του με αυτές τις βασικές παρεμβάσεις:
  • Θερμομόνωση του κτιρίου
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων και των τζαμιών
  • Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου από νέο υπερσύγχρονο λέβητα πέλλετ
Ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά το τέλος των εργασιών που θα μετρήσει και θα αποτυπώσει τα οφέλη των παρεμβάσεων.
Είναι επείγον, ο χειμώνας είναι μπροστά μας.
Όλες αυτές οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα πριν μας πιάσει η βαρυχειμωνιά και το χιόνι.
Μπορείς να βοηθήσεις;
Διάλεξε από τη δεξιά στήλη το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για να βοηθήσεις να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειάζονται. Έχουμε ήδη περάσει τα μισά, αλλά χρειαζόμαστε άλλα τόσα και οι λογαριασμοί τρέχουν. Να ξέρεις ότι κάθε ποσό θα είναι εξίσου σημαντικό για να καταφέρουμε να είμαστε στην ώρα μας. Για κάθε ποσό υπάρχει και ένα αναμνηστικό από εμάς και τους κατοίκους του χωριού, για να σου θυμίζει αυτά που θα καταφέρουμε όλοι μαζί!
για να βοηθήσεις κλικ εδώ:
http://www.sxoleiomas.org/