Wednesday 18 March 2015

Φυσικά Αντιβιοτικά στην Κουζίνα μας!
Natural Antibiotics Hiding In Your Kitchen

Ζώντας σε ένα εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον με πλήθος μικροβίων και βακτηριακών παραγόντων συχνά-πυκνά όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε σοβαρές ασθένειες.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το American College of Physicians, τα αντιβιοτικά είναι περιττά επειδή καταστρέφουν τα φιλικά προς το σώμα βακτήρια, ενώ τα μικρόβια γίνονται πιο ανθεκτικά και σε μια κρίσιμη κατάσταση τα φάρμακα δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου μια στροφή στα φυσικά αντιβιοτικά είναι απαραίτητη, ειδικά σε αυτά που έχουμε στα ράφια της κουζίνας…

1. Σκόρδο

Πλούσιο σε θείο, θεραπεία αναπνευστικών διαταραχών, κρυολογήματος, βήχα, ενώ ως κατάπλασμα σε πληγές οδηγεί σε γρηγορότερη επούλωση. Επιπλέον ρίχνει την πίεση και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.
2. Κρεμμύδι

Πλούσιο σε φλαβονοειδή, διουρητικό, ασπίδα κατά του διαβήτη, μείωση χοληστερίνης, κατά κοινού κρυολογήματος και βήχα.
3. Τζίντζερ

Για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, το τζίντζερ ήταν ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική ιατρική πρακτική, με αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση. Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ απομακρύνει την κόπωση, βοηθά την καλή κυκλοφορία , σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την καρδιακή υγεία, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό παυσίπονο.
4. Τούρμερικ ή
κουρκουμάς
Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και αντισηπτικό, ευεργετικό για το συκώτι, την καρδιά και το πεπτικό σύστημα.
5. Φρούτα

Με μεγάλες δόσεις βιταμίνης C έχουν μια φυσική ικανότητα να θεραπεύουν τα κρυολογήματα και να ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.
6. Μέλι

Αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό, αποτελεσματικό σε κρυολογήματα, στον βήχα αλλά και σε περιπτώσεις άσθματος.
7. Πράσινο τσάι

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που υπάρχουν στο πράσινο τσάι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις που επιτίθενται στο σώμα. Το πράσινο τσάι καταπολεμά διάφορες μολύνσεις όπως Ε-coli και Streptococcus σε συνδυασμό με άλλα αντιβιοτικά.
8. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Φυσικό αντιμυκητιασικό, αντισηπτικό και αντιβιοτικό. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την άμυνα του σώματος.
9. Ριγανέλαιο

Το καλύτερο από όλα τα φυσικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, με μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά των λοιμώξεων, ανακούφιση τσιμπημάτων εντόμων, κατά των αλλεργιών, της ακμής, της ιγμορίτιδας, της βροχίτιδας και του κοινού κρυολογήματος.
users