Wednesday 2 November 2016

«Before The Flood» - Πριν από τον κατακλυσμό : Το ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή

«το ρολόι έχει σημάνει την τελευταία ώρα για τον πλανήτη»
...............

H κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 
«Μπορούμε να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;». 
Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθεί να απαντήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος ταξιδεύει από τις μακρινές όχθες της Γροιλανδίας έως τα φλεγόμενα δάση στη Σουμάτρα.

Ο Ντι Κάπριο, συνομιλεί με ισχυρές προσωπικότητες τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Γραμματέας του Κράτους των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, ο Πάπας Φραγκίσκος καθώς επίσης και με κορυφαίους ερευνητές της NASA, οικολόγους, επιστήμονες και ακτιβιστές.
Το «Before The Flood» παρουσιάζει με επιστημονικά δεδομένα την περιβαλλοντική κρίση, μας κάνει να κοιτάξουμε την καταστροφή που έχουμε καταφέρει και μας προτείνει τις λύσεις για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το ρολόι έχει σημάνει την τελευταία ώρα για τον πλανήτη» και σημείωσε ότι εξαρτάται από όλους μας εάν θα αλλάξει η κατάσταση.

Ενόψει τον επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και πυρά εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ , λέγοντας: 

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ηγέτες που πιστεύουν το 2% της επιστημονικής κοινότητας που ισχυρίζεται ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει και οι οποίοι στηρίζονται από λομπίστες. Αυτοί ζουν στην Παλαιολιθική εποχή». 
Και ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν τη διαφορά με την ψήφο τους.

No comments:

Post a Comment