Saturday, 23 May 2009

Η μεγαλύτερη απειλή

 .
Σχεδόν 40 νεκρούς και περισσότερους από 250.000 άστεγους έχουν ήδη αφήσει πίσω τους οι πλημμύρες που πλήττουν 11 πολιτείες της Βραζιλίας - οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες. Με ελικόπτερα και σκάφη προσπαθούν οι Αρχές να μεταφέρουν βοήθεια στους πληγέντες των πιο απομονωμένων περιοχών, σε πολλά σημεία ωστόσο η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να ανεβαίνει και ο καιρός δεν δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει: περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται για τις επόμενες ημέρες.

Βρετανοί ερευνητές προειδοποίησαν χθες πως η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει τον 21ο αιώνα τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Σιγά-σιγά αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό ακόμα και οι πιο σκεπτικιστές.

Επικήρυξη

Με 10.000 δολάρια Αυστραλίας, περίπου 7.000 ευρώ, επικήρυξε η οργάνωση για την άγρια ζωή Wildlife Victoria τους υπεύθυνους για αυτήν την εικόνα- και άλλη μία 
που δεν βλέπετε. 
 
 
Τουλάχιστον 24 ώρες έμεινε το εικονιζόμενο καγκουρό με το βέλος καρφωμένο στη μουσούδα του προτού εντοπιστεί και μεταφερθεί σε καταφύγιο της Βικτόριας, στην Αυστραλία. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ένα «ξαδελφάκι» του, το οποίο είχε ένα βέλος στα οπίσθια για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Και τα δύο επέζησαν, είναι όμως σε κρίσιμη κατάσταση και η ανάρρωσή τους θα είναι επώδυνη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. «Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συλληφθούν» δήλωσε η υπεύθυνη της οργάνωσης Φιόνα Κορκ. 
«Στη θέση των καγκουρό μπορεί να βρεθούν την επόμενη φορά άνθρωποι». Δεν θα διαφωνήσουμε: όποιος είναι ικανός να κάνει κακό σε ανυπεράσπιστο ζώο, είναι ικανός να το κάνει και σε άνθρωπο.
πηγή

Πετρέλαιο εναντίον πιγκουίνων

Πετρέλαιο εναντίον πιγκουίνων
.
Οι πιγκουίνοι και ο τρόπος που περπατούν είναι πάντα μια ευχάριστη ατραξιόν για τους τουρίστες, οι οποίοι σπεύδουν να τους απαθανατίσουν με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες. 
Η ιστορία τους, όμως, δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αν και είχε αίσιο τέλος. 
Οι 84 πιγκουίνοι της φωτογραφίας μολύνθηκαν με πετρέλαιο στις ακτές της Ναμίμπιας και παρ΄ ολίγον να πεθάνουν. 
Για καλή τους τύχη τούς περιέθαλψε περιβαλλοντική οργάνωση της Νότιας Αφρικής, η οποία μετά τη θεραπεία τούς απελευθέρωσε στις ακτές του Μπλούμπεργκ, έξω από το Κέιπ Τάουν. Στην επόμενη πετρελαιοκηλίδα όμως θα είναι το ίδιο τυχεροί; 
Η στατιστική δεν είναι με το μέρος τους. Πριν από έναν αιώνα, 1,5 εκατομμύριο πιγκουίνοι απολάμβαναν τα νερά του Νότιου Ατλαντικού σε Ναμίμπια και Νότια Αφρική. Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 120.000.
κλικ από τα Νέα