Thursday 15 April 2010

Φρεσκολόγιο Απριλίου, γιατί κάθε πράγμα στον καιρό του!

Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά 
στην εποχή τους! 

Δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι σ΄ένα οικολογικό έγκλημα, θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας, γι αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε συνήθειες και να περιορίσουμε με τη στάση ζωής μας την υπερκατανάλωση και τον βιασμό που έχει υποστεί το περιβάλλον μας. 
Έτσι ως καταναλωτές «δείχνουμε το δρόμο» στους παραγωγούς για ήπιας μορφής παραγωγή. 
Κάθε μήνα θα σας παραθέτουμε ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πρέπει να καταναλώνουμε, ώστε με αυτό το τρόπο να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι, λοιπόν ο μήνας Απρίλης βγάζει από το μποστάνι του τα παρακάτω καλούδια:
Αβοκάντο, αρακά, αγκινάρες, γκρέιπφρουτ, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανό, μανταρίνια, μάραθο, μαρούλι, μπανάνες, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πορτοκάλια, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος


[Η είσοδος του Βοτανικού Κήπου επί της Ιεράς Οδού - τόπος συνάντησης]

Σας περιμένουμε την Κυριακή 18 Απριλίου 2010. στις 11:00 στην είσοδο του Κήπου.
Διαβάστε την αμέσως παρακάτω ανάρτηση.



[Βοτανικός Κήπος "Ο Ανθώνας"]

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ. Χαϊδαρίου "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ" την Κυριακή 18/4/2010, στις 11:00 θα επισκεφτούμε το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.
Οι προηγούμενες επισκέψεις μας ήταν α) Παλατάκι - Κτήριο Γύζη β)ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο και Μουσείο γ) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δ) Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Ελευσίνας. Την Κυριακή 18/4 θα επισκεφτούμε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο και στις 30/5 στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων "Στην Ιερά Οδό του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος" θα επισκεφτούμε τη Μονή Δαφνίου (3η επίσκεψη μέσα σε ένα χρόνο).

Οι επόμενες εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ. είναι:
1) "Πρωτομαγιά 1944 - Να γίνει το ΜΠΛΟΚ 15 του Στρατοπέδου, Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης". Θα προβάλουμε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τσιώκου "ΧΑΪΔΑΡΙ - αυτοί που νίκησαν το θάνατο" (πιθανή ημερομηνία 2 Μαϊου 2010 - θα επανέλθουμε).
2) 28-30 Μαΐου τριήμερες εκδηλώσεις στο ΔΑΦΝΙ με θέμα "Στην Ιερά Οδό του Πολιτισμού και τους Περιβάλλοντος".
Υπάρχει προγραμματισμός και για άλλες εκδηλώσεις, όπως π.χ. η προβολή σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος του ντοκιμαντέρ "Δαφνί - Παναγία η Χρυσοδαφνιώτισσα" αλλά δεν έχουν ακόμα κλείσει οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής.