Tuesday 10 August 2010

Είσαι φιλόζωος; Απόδειξέ το!
Τα παιδιά έβαλαν τα γυαλιά στους μεγάλους!

Τα παιδιά για μια ακόμη φορά αντέδρασαν στην αδικία και δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια όπως οι περισσότεροι ενήλικες.
Πριν μερικές ημέρες τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου της περιοχής Τορώνης Χαλκιδικής, έχασαν τους αγαπημένους τους τετράποδους φίλους από φόλα!

"Δεν έχουν φωνή για να μιλήσουν γι’ αυτό μόνο εμείς οι άνθρωποι πρέπει να τα βοηθήσουμε".
Τη φόλα αυτή δεν την είχε βάλει κάποιος άγνωστος αλλά όπως είπαν τα παιδιά στο Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και το σύλλογο «Αγάπη» από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, τις φόλες της έριξε ο Δήμος της περιοχής τους και μάλιστα το ανακοίνωσαν και από το μεγάφωνο! Ο δήμαρχος Τορώνης, κος Ντέμπλας Κυπαρίσσης υποστηρίζει ότι δεν ανακοινώθηκε από το μεγάφωνο και κάποια σκυλιά θανατώθηκαν επειδή ήταν επιθετικά, ράτσας πιτ-μπουλ, ράτσας άκρως επικίνδυνης για τα παιδιά (!) Ακολουθεί η επιστολή που έστειλαν τα οργισμένα παιδιά στον δήμαρχο:
Κυριε Δημαρχε,
Ειμαστε μια παρέα απο παιδιά απο την Τορωνη Χαλκιδικης και νοιαζομαστε για τον τοπο μας! Σχεδον καθε μερα και στο χωριό μας αλλα και σε ολο τον δήμο πεθαινουν με βασανιστικο τροπο σκυλια και γατες και άλλα ζωάκια απο φόλες. 
Αυτό είναι ανήκουστο οτι στην εποχή μας υπάρχει τέτοια βαρβαρότητα και βια! Αν, όπως ισχυρίζεστε δεν διαπράττει αυτό το έγκλημα ο δήμος, τότε το καθήκον σας είναι να κάνετε τα αδύνατα-δυνατά για να πιάσετε αυτούς τους απολίτιστους και βάρβαρους εγκληματίες! 
Ελπίζουμε σαν νέα γενιά να δούμε επιτέλους μια βελτίωση σημαντική και οχι ημίμετρα και υποσχέσεις σε αυτόν τον τομέα και και ευχόμαστε μετά από όλα αυτά, τα ζώα να έχουν μια αξιοπρεπή και περήφανη ζωή, όπως δικαιούνται και να μην ειναι υποτιμημένα από εμάς τους ανθρώπους, όπως τώρα! Δεν έχουν φωνή για να μιλήσουν γι’ αυτό μόνο εμείς οι άνθρωποι πρέπει να τα βοηθήσουμε. 

Τα παιδιά του σχολείου Τορώνης Χαλκιδικής