Sunday 23 May 2010

Τα ΤΕΡΑΤΑ ξαναχτυπούν! Έγδαραν και κρέμασαν σκυλί στη Λευκάδα!

«Η σχέση μεταξύ βαναυσότητας κατά των ζώων και βίαιου εγκλήματος κατά των ανθρώπων είναι ξεκάθαρη. Μπορούμε να μειώσουμε τα βίαια εγκλήματα κατά των ανθρώπων μειώνοντας τα βίαια εγκλήματα κατά των ζώων»

Ξανά τα ίδια, και αυτή τη φορά, στο χωριό Κολυβάτα στη Λευκάδα!
Μισούν τα ζώα οι Έλληνες!
Κάτι συμβαίνει, κάτι γίνεται μέσα στις ψυχές τους και βγάζουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα επάνω σε άτυχα ζώα.
Για αυτό και τα περιστατικά είναι καθημερινά και όσο και να θέλει να στραφεί αλλού το πτηνό, δεν μπορεί, αφού πάντα κάτι συμβαίνει!
Και μη ξεχνάμε πως η πλειοψηφία των σαχλών Ελληναράδων πιστεύουν πως όσοι αγαπούν τα ζώα "έχουν πρόβλημα", και όσοι τα κακοποιούν είναι "μάγκες".
Είναι πράγματα βαθιά ριζωμένα στην νοοτροπία του Έλληνα που πρέπει να αλλάξουν!

 

Κηδεύεται και πάλι ο Κοπέρνικος
Ποιός ονομάζεται "Έλληνας ΚΟπέρνικος";
Aristarchus of Samos vs Nicolaus Copernicus

Heliocentrism

Aristarchus's 3rd century BC calculations on the relative sizes of the Earth, Sun and Moon, from a 10th century AD Greek copy
Με τιμές ήρωα θα κηδευτεί σήμερα στην Πολωνία ο θεμελιωτής της νεότερης αστρονομίας Νικόλαος Κοπέρνικος ο οποίος πέθανε πριν από 500 χρόνια. 



Ο Κοπέρνικος (1473 - 1543), ο αστρονόμος του 16ου αιώνα, είχε έρθει σε ρήξη με την καθολική εκκλησία, καθώς υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την άποψη δηλαδή ότι η Γη και τα άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με την τότε επίσημη γεωκεντρική θεωρία, που ήθελε τη Γη ακίνητη και κέντρο του κόσμου.
Μετά τον θάνατό του ο κληρικός - αστρονόμος θάφτηκε στο πάτωμα του καθεδρικού ναού του Φρόμπορκ στη βόρεια Πολωνία.
Το 2004 έπειτα από αίτημα ενός τοπικού επισκόπου, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του λειψάνου του.
Αυτό που βρήκαν οι ειδικές επιστημονικές ομάδες ήταν ένα κρανίο και οστά που άνηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις τους, σε έναν άντρα ηλικίας 70 ετών, την ίδια δηλαδή ηλικία που είχε ο Κοπέρνικος όταν πέθανε.
Οι ερευνητές ταυτοποίησαν το DNA από τα οστά με αυτό μιας τρίχας που είχε βρεθεί σε ένα βιβλίο του Κοπέρνικου εκτιμώντας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ότι όντως βρήκαν τα λείψανα του Κοπέρνικου.
Τα οστά του μεγάλου αστρονόμου τοποθετήθηκαν σε ένα ξύλινο οστεοφυλάκιο το οποίο χθες περιέφεραν σε διάφορες περιοχές της Πολωνίας που σχετίζονταν με τη ζωή του.
Σήμερα η κηδεία του Κοπέρνικου θα τελεστεί από τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Πολωνίας στον καθεδρικό ναό του Φρόμποργκ. 

Αρίσταρχος ο Σάμιος: Ο Έλληνας Κοπέρνικος

Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (310 π.Χ. - περίπου 230 π.Χ.) ήταν Έλληνας αστρονόμος και μαθηματικός, που γεννήθηκε στη Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος, θέτοντας τον Ήλιο και όχι τη Γη, στο κέντρο του γνωστού Σύμπαντος (για το λόγο αυτό είναι συχνά γνωστός ως ο "Έλληνας Κοπέρνικος"). 


Οι ιδέες του περί Αστρονομίας δεν είχαν γίνει αρχικά αποδεκτές και θεωρήθηκαν κατώτερες από εκείνες του Αριστοτέλη και του Πτολεμαίου, έως ότου αναγεννήθηκαν επιτυχώς και αναπτύχθηκαν από τον Κοπέρνικο περίπου 2000 χρόνια μετά.