Friday 31 July 2009

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ

Τρια θεσσαλονικιώτικα αδεσποτάκια μόρτικα βγήκαν στο σεργιάνι!
Όμως οι δρόμοι δεν τους ανήκουν.


Ετσι αποφάνθηκε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κος Οικονομίδης, το διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης των Αδέσποτων Ζώων ένδεκα δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης) & οι επιστημονικοί συνεργάτες τους.

Πριν ένα μήνα περισυνέλλεξαν εννέα σκυλάκια από τους δρόμους & έκριναν ότι είναι επικίνδυνα και πρέπει να θανατωθούν. Καθώς όμως στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών, τρία από τα εννέα ζώα κρίθηκαν επιθετικά και παραπέμφθηκαν στην Επιστημονική Επιτροπή, όπως προβλέπει ο Νόμος 3170/03 η οποία και αποφάνθηκε ότι τρία από αυτά τα ζώα είναι επικίνδυνα & προγραμματίστηκε η ΘΑΝΑΤΩΣΗ τους.

Φιλόζωοι και Φιλοζωικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης αμέσως παρενέβησαν άμεσα, ζήτησαν εξηγήσεις & καταθέσαν αιτήσεις υιοθεσίας γι’ αυτά τα ζώα καθώς τίποτα δεν στοιχειοθετούσε οτι τα ζώα ήταν ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ (όπως ορίζει ο νόμος). Δεν είχαν καμία ανταπόκριση.

Με Εισαγγελική διαταγή τελικά τους παραδόθησαν στις 17 Ιουλίου τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής (τα οποία μέχρι τότε αρνούνταν κάθε αρμόδια υπηρεσία να προσκομίσει) , ώστε ο δικηγόρος τους να ετοιμάσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.

Στις 20/07 το πρωί τα σωματεία πήγαν στα Δικαστήρια να καταθέσουν τις αιτήσεις. Την ίδια όμως στιγμή το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ φόρτωσε τα ταλαίπωρα ζώα με προορισμό κτηνιατρείο ώστε να θανατωθούν. Σημειώνουμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, η ενημέρωση που έδωσαν ήταν ότι τα ζώα ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ(!!)

Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου.
-Εθελοντές εντόπισαν το βαν του ΣΥΠΠΑΖΑΘ με τα ζώα & έτσι αποδείχτηκε ότι η προαναφερθείσα ενημέρωση ήταν παντελώς ψευδής!
-Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος των σωματείων εργάστηκε ασταμάτητα μέχρι να επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή η σχετική απόφαση-διαταγή αναστολής της ευθανασίας.
-Οι δε κτηνίατροι της πόλης ενημερώθηκαν να σταματήσουν την ευθανασία καθώς θα εμπλέκονταν σε διαδικασία μηνύσεων!

Μετά κόπων & βασάνων αργά το μεσημέρι επιδόθηκε η διαταγή αναστολής στη γραμματεία του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ & τα ζώα επέστρεψαν & ξαναμπήκαν στα κλουβιά του ξενοδοχείου, αφόρητα ταλαιπωρημένα αλλά και ζωντανά!

Και αναρωτιόμαστε ως πολίτες
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ?
α) ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ οπως ισχυριζεται που θα προκύψει από μια καταγγελία που ειναι προς διερεύνηση?
Εδώ κατάφερε να καλύψει τεράστια χρεη ποδοσφαιρικής ομάδας προκειμένου να αποφευχθεί βαθμολογικός κίνδυνος ( http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=36115). Δεν μπορεί να αντέξει το βάρος 3 αδέσποτων ζώων?

β)ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=30483)
Για αυτό αδιαφορεί για τις κραυγές αγωνίες των πολιτών?
Για αυτό αποφάσισε να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα πάνω στις πλάτες τριών ζώων?

γ)ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ όπως έγινε καθως μάθαμε και το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 όπου κάλεσε ΜΑΤ για να διαλύσει μια λαική συνέλευση? http://zdang.blogspot.com/2009/01/blog-post_05.html

Και ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
Γνωρίζουν ότι τα δημόσια έγγραφα που ζητούν επιμόνως σωματεία & πολίτες ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ???? Κοινώς καλύπτονται από το νόμο περί διαφάνειας!
(Το δικαίωμα στη γνώση και την πληροφόρηση των πολιτών και η υποχρέωση της διοίκησης, αντίστοιχα, για παροχή πληροφόρησης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα που προϋποθέτουν για την ικανοποίησή τους το δικαίωμα πρόσβασης στα δημόσια έγγραφα (ν. 2690/1999, άρθρο 5), το οποίο συμπληρώθηκε με το δικαίωμα περαιτέρω χρήσης της δημόσιας πληροφορίας (ν. 3448/2006 που ενσωμάτωσε την 2003/98 -L 345/90/31-12-2003- κοινοτική οδηγία)..........)

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι σε μία πολιτισμένη χώρα, νέων Μουσείων, Μετρό, μεγαλεπήβολων έργων, ατελείωτων οδικών δικτύων, πολυόροφων κτιρίων, ένας Δήμος να καταφεύγει στην ευθανασία, ζώων απλά γιατί αδυνατεί να εκπαιδεύσει κατάλληλα τους πολίτες του!

Θεωρούμε απάραδεκτη την έλλειψη συνεργασίας από πλευράς ΔΗΜΑΡΧΟΥ, των αρμόδιων υπηρεσιών του ΔΗΜΟΥ & ΣΥΠΠΑΖΑΘ που αντί να προστατεύουν τα αδέσποτα, τα αφήνει έρμαιο στις πελατειακές σχέσεις, στη φιλοζωικη ή μη διάθεση όλων μας!

Θεωρούμε απαράδεκτες τις κλειστές πόρτες, τα κρυφά έγγραφα, τα κυνηγητά, τα μισόλογα, τις παραπλανήσεις! Ετσι διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις του κράτους και την εθνική μας περιουσία? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ & ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΠΠΑΖΑΘ!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ
Α. Σε πρώτη φάση , ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ
Β. Σε δεύτερη φάση, ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ
Γ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ περί ζώων φονιάδων & εκατοντάδων επιθέσεων σκύλων στις οποίες συνεχώς αναφέρεται χωρίς ποτέ να αναφέρει τις κακοποιήσεις ζώων απο πολίτες και την επιθετική & άνανδρη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζωα
Δ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ & ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣ & ΣΥΠΠΑΖΑΘ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Εχουμε δημοκρατία που καλύπτει ανθρώπους & ζωα!
Ας τη σεβαστούμε και ας τη σεβαστούμε ΤΩΡΑ!
******************************
*******************************
Περισσοτερες πληροφορίες για την υποθεση καθώς και για ενίσχυση της προσπάθειας για τη σωτηρία των ατυχων ζωων
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ "Η ΑΓΑΠΗ",
Τηλ. 6977951694, Fax 2310 323258Email spazth@hotmail.com

Για καταγγελίες προκειμένου να σωθουν τα ζωα παρακαλώ τηλεφωνήστε ή στείλτε φαξ ή και email στο Δήμαρχο Καλαμαριάς κο. Τάκη Οικονομίδη (2313 314.101 ή http://www.kalamaria.gr/index.php?option=com_contact&Itemid=3) , ο οποίος είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέτος.