Thursday, 17 November 2016

Χαμομήλι: Η φυσική απάντηση στις στομαχικές διαταραχές

Ο ιατρικός τομέας, τη σημερινή εποχή, έχει αναπτυχθεί ώστε να εξαρτάται, σχεδόν εξ ολοκλήρου, από τη φαρμακευτική αγωγή και τα χάπια. Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι δύσκολο να μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ένα χάπι για οποιαδήποτε πάθησή σας. 
Ωστόσο, σκεφτείτε πως το κάθε χάπι που καταναλώνετε, έχει ορισμένες παρενέργειες στον οργανισμό σας. Παρενέργειες που, μερικές φορές, είναι χειρότερες από το αρχικό σας πρόβλημα.

Μπορείτε, πολύ απλά, να επωφεληθείτε από τα οφέλη του
πίνοντας ένα τσάι από χαμομήλι

Αντί, λοιπόν, να έχετε να ασχοληθείτε με όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα στομαχικών διαταραχών, τι θα συνέβαινε αν μπορούσατε να ρυθμίσετε την αγωγή σας έτσι ώστε να απέχετε από την κατανάλωση χαπιών; 
Ευτυχώς υπάρχει ο τρόπος να το κάνετε αυτό φυσικά!Πώς; Απλώς, αλλάζοντας μια μικρή σας συνήθεια.
Τι είναι το χαμομήλι;
Το χαμομήλι είναι ένα κοινό βότανο που βρίσκεται πολύ συχνά στη φύση. Πέρα από τις πολλές του ιδιότητες, δύο είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. 
Πρώτον, η συμβολή του στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών και, 
δεύτερον, η καταπολέμηση της αϋπνίας
Πολλές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον ύπνο, ενδεχομένως να οφείλονται και στο στομάχι.

Η ανθρωπότητα έχει τον έλεγχο του φυτού από το 1914. 

Εκείνη την εποχή, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν περισσότερο στην θαυμαστή ικανότητα του φυτού να μπλοκάρει τις ενέργειες ορισμένων χημικών ουσιών. 
Από τη δεκαετία του ’50, ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ολοένα και περισσότερα για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Ακόμα και σήμερα, με τις διάφορες έρευνες που διενεργούνται, οι ειδικοί μαθαίνουν ακόμα για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του σπουδαίου φυτού. Όπως και να έχει, είναι χρήσιμο
Τελικά, ακόμη και να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν εμφανίζονται τα προβλήματα στο στομάχι, αρκεί για να σας χαρίσει τις πλούσιες ιδιότητές του. 

Μεταξύ αυτών είναι η καταπολέμηση του κρυολογήματος, διαφόρων δερματικών παθήσεων και πολλές ακόμη. 
Αυτή η φυσική απάντηση σε πολλά κοινά προβλήματα, δεν απαιτεί την κατανάλωση ακριβών φαρμάκων με κακόβουλες παρενέργειες. Μπορείτε πολύ απλά, να επωφεληθείτε από τα οφέλη του πίνοντας ένα τσάι από χαμομήλι, το οποίο μπορείτε να βρείτε παντού!

enallaktikidrasi.com

Tuesday, 8 November 2016

Ανακύκλωση Μπαταριών: Δώστε «ζωή» στην ενέργεια της χώρας!

Συνεχίστε τον κύκλο ζωής μιας άδειας μικρής μπαταρίας, ρίχνοντάς την στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης! Στο χέρι μας είναι να προσφέρουμε πρώτες ύλες στην χώρα μας και να εξοικονομήσουμε ενέργεια...
Σαν μια «μαγική» διαδικασία, η ανακύκλωση απορροφά τα στοιχεία των παλιών αντικειμένων και δημιουργεί νέες συσκευές για κατανάλωση. Ουσιαστικά, αποσπά τα μέταλλα της μπαταρίας, τα οποία επιστρέφουν επαναχρησιμοποιημένα, αλλά ταυτόχρονα καινούρια!
Τα «υπέρ» της ανακύκλωσης μπαταριών!
Ο κύκλος της ζωής κάθε μπαταρίας εξαρτάται από τις επιλογές μας. Αν αδειάσει μια μπαταρία και την πετάξουμε στα σκουπίδια… δίνουμε ένα τέλος στη ζωή της, ενώ παράλληλα καταστρέφουμε πολύτιμες πρώτες ύλες και αρκετή ενέργεια. 
Ουσιαστικά, αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσουν ορισμένα στοιχεία στον υδροφόρο ορίζονται και να κινδυνέψει η υγεία μας. Αντίθετα, με την ανακύκλωση όχι μόνο εξοικονομούμε ενέργεια, πρώτες ύλες και προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά συμβάλλουμε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων στα ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων).

Ως έμμεσα πλεονεκτήματα, βέβαια, έχουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής… όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας! 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αν τα χημικά στοιχεία των μπαταριών, όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο και ο υδράργυρος πέσουν στις χωματερές, σκορπίζονται στο περιβάλλον και αυξάνουν τις πιθανότητες φωτιάς. Ανακυκλώστε, λοιπόν, τις άχρηστες μπαταρίες… και θα εξοικονομήσετε περίπου το 80% της ενέργειας της.
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανακύκλωση…

Σωτήριοι για την όλη διαδικασία είναι οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μπαταριών ΑΦΗΣ. Εκεί ουσιαστικά συλλέγονται οι μπαταρίες λίγο πριν ανακυκλωθούν. Σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας έχουν τοποθετήσει 57.000 ειδικούς κάδους μέσα σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα, σχολεία, ξενοδοχεία κ.α. Βέβαια, ακόμα και στην ανακύκλωση υπάρχουν προϋποθέσεις! 
Κάθε καταναλωτής μπορεί να ρίχνει μέσα στους κάδους μπαταρίες μιας χρήσης ή επαναφορτιζόμενες που φτάνουν τα 1500 γραμμάρια. Βέβαια, δεν παίζει ρόλο αν προέρχονται από κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές, αρκεί να αποσπώνται από τη συσκευή. Όταν έρθει η στιγμή της ανακύκλωσης, οι άδειες μπαταρίες στέλνονται στα εργοστάσια ανακύκλωσης της Ευρώπης, αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν ειδικός φορέας…

Η Ελλάδα… δεύτερη στην ανακύκλωση μπαταριών

Στην ανακύκλωση των μικρών μπαταριών, η Ελλάδα ξεπερνά τις προσδοκίες της Ευρώπης. Όλα ξεκίνησαν το 2005 με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (ΑΦΗΣ Α.Ε.) που συνέλεξε τον ίδιο χρόνο 81 τόνους μπαταριών. 
Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν τεράστια, με το 2010 να συγκεντρώνονται συνολικά 712 τόνοι! 
Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2011 υπήρξε μείωση λόγω της ύφεσης, με τη χώρα να ανακυκλώνει 26,3 εκατ. μπαταρίες, αφού οι πωλήσεις ήταν μικρότερες κατά 25%.
Σαν μια γενικότερη εικόνα και αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έφερε πολύ πιο θετικά αποτελέσματα από χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία. 
Αρκεί να σκεφτούμε, ότι μέσα σε έξι χρόνια, η Ελλάδα κατάφερε να ανακυκλώσει περίπου 132.000.000 μικρές φορητές μπαταρίες. Επόμενος στόχος δεν είναι άλλος από την ανακύκλωση στην Ε.Ε. να φτάσει στο 45% κατά τη διάρκεια του 2016…

flowmagazine.gr
Πηγή: Καλά Νέα
Περισσότερα:schizas.com

Thursday, 3 November 2016

Η «υπερπανσέληνος» της 14ης Νοεμβρίου (Supermoon)
Το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 70 χρόνων

Έρχεται η μεγαλύτερη πανσέληνος στις 14ης Νοεμβρίου ορατή από τη Γη από το 1948 και οι επιστήμονες αλλά και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους για το εντυπωσιακό γεγονός.
What is a supermoon?
Η NASA αναφέρει ότι η συγκεκριμένη «υπερπανσέληνος» (super-moon) θα είναι η μεγαλύτερη, φωτεινότερη και κοντινότερη στη Γη από το 1948, προσθέτοντας ότι ανάλογο φαινόμενο αναμένεται να ξανασυμβεί το 2034.
Η επίσημη ονομασία του φαινομένου είναι «περίγειος συζυγία», ωστόσο ο δημοφιλής όρος είναι "υπερπανσέληνος", ενώ οι επιστήμονες σημειώνουν ότι μεγάλες πανσέληνους θα έχουμε κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016.


Wednesday, 2 November 2016

«Before The Flood» - Πριν από τον κατακλυσμό : Το ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή

«το ρολόι έχει σημάνει την τελευταία ώρα για τον πλανήτη»
...............

H κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 
«Μπορούμε να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;». 
Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθεί να απαντήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος ταξιδεύει από τις μακρινές όχθες της Γροιλανδίας έως τα φλεγόμενα δάση στη Σουμάτρα.

Ο Ντι Κάπριο, συνομιλεί με ισχυρές προσωπικότητες τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Γραμματέας του Κράτους των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, ο Πάπας Φραγκίσκος καθώς επίσης και με κορυφαίους ερευνητές της NASA, οικολόγους, επιστήμονες και ακτιβιστές.
Το «Before The Flood» παρουσιάζει με επιστημονικά δεδομένα την περιβαλλοντική κρίση, μας κάνει να κοιτάξουμε την καταστροφή που έχουμε καταφέρει και μας προτείνει τις λύσεις για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το ρολόι έχει σημάνει την τελευταία ώρα για τον πλανήτη» και σημείωσε ότι εξαρτάται από όλους μας εάν θα αλλάξει η κατάσταση.

Ενόψει τον επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και πυρά εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ , λέγοντας: 

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ηγέτες που πιστεύουν το 2% της επιστημονικής κοινότητας που ισχυρίζεται ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει και οι οποίοι στηρίζονται από λομπίστες. Αυτοί ζουν στην Παλαιολιθική εποχή». 
Και ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν τη διαφορά με την ψήφο τους.

Τρακόσια εκατομμύρια παιδιά αναπνέουν τοξικό αέρα - 300 million children breathing toxic air

Έκθεση της UNICEF: 
Περίπου 300 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, δηλαδή ένα στα επτά, ζουν σε μια περιοχή όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνά έως και κατά έξι φορές τα διεθνή όρια.
Κάτι που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην παιδική θνησιμότητα, όπως αναφέρει σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα η UNICEF.
Η νέα αυτή έρευνα της UNICEF δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές του Μαρόκου από τις 7 ως τις 18 Νοεμβρίου.
Η UNICEF θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή για να κάνει έκκληση στους ηγέτες σε όλο τον κόσμο ώστε να δράσουν άμεσα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις χώρες τους.

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει σημαντικά στη θνησιμότητα περίπου 600.000 παιδιών μικρότερων των πέντε ετών ετησίως και απειλεί τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων άλλων», κατήγγειλε ο Άντονι Λέικ γενικός διευθυντής της UNICEF.
«Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όχι μόνο βλάπτουν τα πνευμόνια των παιδιών, αλλά επίσης μπορούν να περάσουν το προστατευτικό κάλυμμα του εγκεφάλου και να επηρεάσουν ανεπιστρεπτί την εγκεφαλική τους ανάπτυξη, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον τους», πρόσθεσε ο Λέικ, υπογραμμίζοντας ότι «καμία κοινωνία δεν μπορεί να αγνοήσει τη μόλυνση».

Βασιζόμενη σε δορυφορικές εικόνες, η έρευνα αυτή δείχνει ότι περίπου δύο δισεκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση –η οποία προέρχεται από τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων, την εκτεταμένη χρήση ορυκτών καυσίμων, την καύση απορριμμάτων– ξεπερνά τα όρια που είναι αποδεκτά για την ποιότητα του αέρα, τα οποία έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Από τα δύο δισεκατομμύρια παιδιά, τα 620 εκατομμύρια ζουν στη νότια Ασία, κυρίως στη νότια Ινδία.Άλλα 450 εκατομμύρια στην ανατολική Ασία, κυρίως στην Κίνα και 520 εκατομμύρια στην Αφρική, ενώ 450 εκατομμύρια στην περιοχή του Ειρηνικού.
Οι συντάκτες της έρευνας ερευνούν επίσης τη μόλυνση στο εσωτερικό των σπιτιών, η οποία προέρχεται από τη χρήση ξυλείας και κάρβουνου για τη θέρμανση και το μαγείρεμα, κάτι που συμβαίνει κυρίως στις φτωχές, γεωργικές οικογένειες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση και η μόλυνση του αέρα στο εσωτερικό των σπιτιών ευθύνονται για αναπνευστικές ασθένειες οι οποίες προκαλούν σχεδόν έναν στους δέκα θανάτους στα παιδιά μικρότερα των πέντε ετών