Wednesday 11 February 2009

Πάμε καλά;;;Ό,τι όμορφο, ό,τι καλό το σκοτώνουμε;;

Σκότωσαν 15 φλαμίνγκο

Δύο από τα νεκρά φλαμίνγκο που εντοπίστηκαν στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το απόγευμα της Δευτέρας 

τους κατοίκους του Μεσολογγίου.

Δεκαπέντε πανέμορφα φλαμίγκο επέπλεαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα της πόλης, μέσα στην περιοχή των αλυκών. Οι πρώτοι που το αντιλήφθηκαν ήταν οι εργαζόμενοι στις Αλυκές Μεσολογγίου, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.

Στον υδροβιότοπο του Μεσολογγίου μαζεύονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατοντάδες φλαμίγκο, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους κατοίκους της περιοχής.
Ο μαζικός τους θάνατος στενοχώρησε όλους, ιδίως ύστερα από τη διαπίστωση πως ο θάνατος προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από ασυνείδητους κυνηγούς. Για «βαρβαρότητες κάποιων» έκανε λόγο ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Το περιστατικό αντιμετώπισε οργανωμένα η υπηρεσία Κτηνιατρικής. Τρεις κτηνίατροι έφτασαν αμέσως στον χώρο και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρουσία στελεχών της νομαρχίας, συνέλεξαν τα νεκρά πουλιά.
Εγινε αμέσως φανερό πως δέκα από αυτά έφεραν κατάγματα στα πόδια και στις πτέρυγες, ενώ ένα από αυτά έφερε επιπλέον τραύμα στην τραχηλική χώρα, κάτι που παρέπεμψε αμέσως σε ανθρώπινη ενέργεια, δηλαδή σε πυροβολισμό.
Επειδή ωστόσο πρόκειται για υδρόβια αποδημητικά πτηνά, οι κτηνίατροι έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ενδεχόμενο να είναι ύποπτα για γρίπη των πτηνών. Τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες βιοασφάλειας, ενώ τρία νεκρά πουλιά στάλθηκαν στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων για περαιτέρω έλεγχο. Ωστόσο ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας υπήρξε κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να είναι γρίπη των πτηνών», δήλωσε χθες στο «Εθνος».

ΜΑΝΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
πηγή

No comments:

Post a Comment