Tuesday 28 July 2009

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Αττικής και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και τα δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Νέα Ζωή, κοντά στη χωματερή και η δεύτερη φωτιά στη Χασιά πάνω από το γήπεδο του Θρασύβουλου.
Και τα δύο μέτωπα έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή εναέριων μέσων που δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών λόγω και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από τους πυκνούς καπνούς που έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρη την δυτική Αττική, διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε τούνελ του δρόμου, οι οποίοι παραμένουν εκεί έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται και για την Τρίτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).


Συγκεκριμένα σε συναγερμό για πυρκαγιές βρίσκονται οι περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένου των Κυθήρων), Εύβοιας, Βοιωτίας , Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Χίου, Σάμου καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των προαναφερόμενων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.


Πηγή:Α.Π.Ε.



πηγή

No comments:

Post a Comment