Wednesday 12 August 2009

Βραβείο για τις ομορφιές της διεκδικεί η Σαμοθράκη

Απομακρυσμένη και αδικημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά από πλευράς τουρισμού η Σαμοθράκη έχει φανατικούς φίλους και πιστούς παραθεριστές, 
όχι για τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή, 
αλλά για τη φυσική της ομορφιά.
 .
Βραβείο για τις ομορφιές της διεκδικεί η Σαμοθράκη
.
Η δεύτερη φάση για τις 257 περιοχές της Ευρώπης που διεκδικούν το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από 300.000 ευρώ, θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στο τέλος του χρόνου, ίσως και στις αρχές του επόμενου.
«Και μόνο η συμμετοχή είναι για μας πολύ σημαντική. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να πάρουμε το πρώτο βραβείο, αλλά για μας ήταν συγκλονιστικό το ότι συνεργάστηκαν 15 φορείς του νησιού, αλλά και όλοι οι κάτοικοι για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα», δήλωσε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιάννης Πετρούδας.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που θα γίνει τον χειμώνα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, με τη συμμετοχή 2.000 μελών της οργάνωσης «Φίλοι της Φύσης», η έδρα της οποίας είναι στην Αυστρία.
Απομακρυσμένη και αδικημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά από πλευράς τουρισμού η Σαμοθράκη έχει φανατικούς φίλους και πιστούς παραθεριστές, όχι για τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή, αλλά για τη φυσική της ομορφιά.
Βραβείο για τις ομορφιές της διεκδικεί η Σαμοθράκη  Αυτή η ομορφιά αποτυπώθηκε στο βίντεο που έφτιαξαν οι φορείς του νησιού για τον διαγωνισμό, με κυρίαρχο στοιχείο τις βάθρες, τις παγωμένες λίμνες στις οποίες πέφτει το νερό από καταρράκτες μεγάλου ύψους όλο τον χρόνο.
Το Σάος, το βουνό της Σαμοθράκης, έχει πολλές πηγές και άφθονα νερά. Από τις πλαγιές του κατηφορίζουν οι καταρράκτες και πέφτουν σχηματίζοντας μικρές λιμνούλες. Οι δύο πιο μεγάλες και γνωστές βάθρες είναι του Φονιά και η Γριά Βάθρα. Η πρόσβαση μάλιστα στην τελευταία είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία, αφού χρειάζεται να καταβάλει κανείς κόπο και προσπάθεια. 
Η μετάβαση στις βάθρες απαιτεί χρόνο κι οι επισκέπτες τους το γνωρίζουν πολύ καλά. Το κρύο νερό δεν τρομάζει αυτούς που βουτούν μέσα, ξέρουν ότι είναι μία τέλεια αναζωογόνηση.
Τον Αύγουστο -και φέτος- η Σαμοθράκη βουλιάζει κυρίως από εναλλακτικούς τουρίστες που αποζητούν την ηρεμία και τη μοναδική φυσική ομορφιά.
«Δεν μπορούμε να διαφημίσουμε την ξέφρενη διασκέδαση ούτε τα πολυτελή μαγαζιά, γιατί δεν τα έχουμε, κι αυτή είναι συνειδητή μας απόφαση. Οσοι έρχονται στη Σαμοθράκη ξέρουν ότι θα ξεκουραστούν και θα ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες μέσα στην άγρια φύση. Γι αυτό ξανάρχονται και γίνονται φανατικοί του νησιού», μας είπε ο κ. Πετρούδας.
Οσο για το βραβείο, ομολογεί ότι έχει άγχος και θα ήθελε πολύ να το κερδίσει το νησί του. 
«Το βίντεο που φτιάξαμε είναι πάρα πολύ καλό κι αντιπροσωπευτικό της Σαμοθράκης.
Μπορεί να μας ικανοποιεί το ότι θα προβληθεί σε τόσο πολύ κόσμο και θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξης διαφήμιση, αλλά δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να παίρναμε και το βραβείο», δήλωσε.
.

No comments:

Post a Comment