Tuesday, 16 February 2010

Τοξικές βόμβες είναι θαμμένες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου!

Όταν τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα κλείνουν, βγαίνουν αλήθειες που τρομάζουν για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας και στην περιοχή μας. 

Γιατί, αν τα τελευταία χρόνια ελέω Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν στριμωχτεί κάπως τα πράγματα για τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές, τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες προσπάθειες μόνον ως ημιτελείς και σπασμωδικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Επομένως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις προσπάθειες της Νομαρχίας να εντοπίσει την παρουσία τοξικών αποβλήτων στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους υποψιασμένους…
Αποκάλυψη: Θαμμένες τοξικές ουσίες στην περιοχή της Β΄ ΒΙ.ΠΕ
Όπως μας εξομολογείται άνθρωπος της ΝΑΜ που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο οποίος επί χρόνια ασχολείται με τα θέματα των ελέγχων, είναι γνωστό σε πολλούς ότι σε οικόπεδο που ανήκει σε γνωστή βιομηχανία της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου έχουν θαφτεί εδώ και χρόνια βαρέλια με PcB’s, μία επικίνδυνη και άκρως τοξική ουσία που συναντάται στους πυκνωτές και στους μετασχηματιστές και που αποδεδειγμένα από το σύνολο της διεθνούς επιστημονικής αλληλογραφίας προκαλεί καρκινογενέσεις, καθώς η υδατοδιαλυτότητά της στο έδαφος προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες, μέσω του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και μέσω του νερού στον άνθρωπο. 
Τίποτα στη γύρω περιοχή δεν έχει φυτρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια πηγή της ΝΑΜ και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αν έχουν μολυνθεί υδάτινες λεκάνες ή καλλιέργειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα PcB’s τα τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί και σιγά - σιγά η χρήση τους μειώνεται σταδιακά.  
Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι δύο- τρεις ή περισσότεροι μετασχηματιστές ή πυκνωτές δεν χρησιμοποιούνται από κάποιο συνεργείο ή από μία μικρή βιοτεχνία; λέει ο ίδιος άνθρωπος, τον οποίο αναζητήσαμε, προκειμένου να ξετυλίξουμε το κουβάρι για τον τρόπο διάθεσης των επικίνδυνων και τοξικών στερεών και υγρών αποβλήτων στην περιοχή μας.
Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, όταν καούν με άλλα άχρηστα υλικά, εκλύουν φουράνια και διοξίνες, που ναι μεν δεν εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ωστόσο επικάθονται...
περισσότερα: magnitis

No comments:

Post a Comment