Thursday 27 August 2020

Κήπος Μυρωδικών στο Σπίτι

Τα μυρωδικά είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος να προσθέσουμε ιδιαίτερη γεύση σε όλα τα είδη φαγητού. 
Καλλιεργώντας τον δικό σας κήπο μυρωδικών, μπορείτε να έχετε συνεχώς διαθέσιμες ποσότητες μυρωδικών, χωρίς να χρειαστεί να αγοράζετε συνεχώς.
Είναι επιπλέον ένα ενδιαφέρον χόμπι, που όταν γίνεται σωστά, μπορεί να βελτιώσει και την ποιότητα του φαγητού σας. 
Ακόμα καλύτερα, τα βότανα δεν προορίζονται μόνο για κατανάλωση και γεύση, αλλά δημιουργούν ενδιαφέρονται αρώματα και αιθέρια έλαια.
Συμβουλές για να καλλιεργήσουμε τον δικό μας κήπο μυρωδικών

1. Επιλέξτε ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε

Ποια μυρωδικά χρησιμοποιείτε περισσότερο στη μαγειρική; 
Ποια βότανα είναι τα αγαπημένα σας; 
Αυτό είναι σημαντικό, επειδή θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε σε ποια θα δώσετε ενέργεια και κόπο για να καλλιεργήσετε.

2. Προσέξτε τον δυόσμο

Ο δυόσμος είναι ένα ιδιαίτερο μυρωδικό καθώς επεκτείνεται γρήγορα και διεκδικεί όλο και περισσότερο χώρο και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς. 
Είναι σαν ένας ασταμάτητος στρατός που δεν τα παρατά και συνεχίζει. Αν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε δυόσμο, βεβαιωθείτε ότι έχει τη δική του γλάστρα και προσπαθήστε να τον κρατήσετε στον δικό του χώρο.

3. Ξεκινήστε με τα απλά

Προτείνουμε να ξεκινήσετε με ένα ή δύο μυρωδικά και μετά αν θέλετε να αυξήσετε την ποικιλία σε πέντε. 
Είναι μια εξαιρετική στρατηγική για έναν αρχάριο. 
Θα είναι ευκολότερο να μάθετε τι θέλει και πώς αναπτύσσεται το καθένα και έτσι είναι πιθανότερο και να σας αρέσει.

4. Αναζητήστε τον σωστό συνδυασμό

Πριν φυτέψετε, αναζητήστε ποια μυρωδικά καλλιεργούνται καλύτερα μαζί. 
Για παράδειγμα η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο συνεργάζονται υπέροχα μαζί και απολαμβάνουν πολύ ήλιο και νερό.

5. Ελέγξτε το χώμα

Όταν φυτέψετε ή μεταφυτέψετε τα μυρωδικά σας, βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι τόσο πυκνό και πολύ ώστε να μην επιτρέπει στις ρίζες να επεκτείνονται ελεύθερα. 
Με λίγα λόγια, το χώμα και το φυτό χρειάζεται να «αναπνέουν».

6. Ξεκινήστε σε εσωτερικό χώρο


Οι σπόροι βλασταίνουν γρηγορότερα σε εσωτερικό χώρο, γι’ αυτό είναι ιδανικό να ξεκινήσετε τουλάχιστον βάζοντας τις γλάστρες σας σε μέρος φωτεινό, όπως στην κουζίνα σας. 
Αν ωστόσο ζείτε σε αρκετά ζεστό κλίμα, ανοίξτε τα παράθυρα για να αλλάζει ο αέρας και να μπαίνει δροσιά. Αλλιώς, καλύτερα να τα έχετε στο μπαλκόνι σας.

7. Επιλέξτε το σημείο


Ιδανικά, το σημείο που θα βάλετε τα μυρωδικά σας πρέπει να το βλέπει ο ήλιος έξι ώρες την ημέρα. Συχνά, αυτό συμβαίνει στο περβάζι ενός παραθύρου ή σε ένα τραπέζι κοντά σε παράθυρο. Όταν ξεκινήσετε με συγκεκριμένα μυρωδικά, αναζητήστε πληροφορίες για τις συνθήκες και τη φροντίδα που χρειάζεται το καθένα.

No comments:

Post a Comment